Gammel Weekend
Mine nyheder

Vi har ikke publiceret nogle artikler for nyligt i de emner, du følger. Søg efter andre emner her.

Du har ingen overvågninger endnu

Klik på ikonet for at overvåge
emner og journalister.

BREAKING

24 timer i Cambridge

Cambridge er ungdom, lærdom og stolte traditioner. Hele den engelsksprogede verdens overklasse sender deres privilegerede børn hertil i håbet om, at de må få en førsteklasses uddannelse, der sikrer dem økonomisk og socialt resten af livet. Stolthed og høje ambitioner gennemvæder universitetsbyen, hvor notabiliteter som Salman Rushdie, prins Charles og Lord Byron har slået deres folder.

Oplev Cambridge gennem en tur på floden Cam. Her glider man stille og roligt forbi grønne arealer, talrige colleges og andre historiske bygninger.

En kort togtur fra Londons centrum kan man opleve stolte universitetstraditioner i det historiske og grønne Cambridge, som også byder på herskabelige hoteller, eksklusiv gastronomi og klassiske engelske pubs. De hæderkronede colleges og deres tilhørende kirker og gårdhaver ligger spredt rundt i centrum og bidrager til en bykerne fuld af spir, sandstensfacader og grønne lommer. Mange colleges er lukket for offentligheden, men man kan ofte få et kig indenfor gennem en gitterlåge eller en åben port. De studerende fylder i gadebilledet med deres ofte noble påklædning, og en professor iført lang sort kappe er ikke et sjældent syn her.

Universitetet i Cambridge blev grundlagt i begyndelsen af 1200-tallet af lærde munke fra Oxford. Byen, der ligger ved bredden af floden Cam, voksede med årene til en stor markeds- og handelsstad, men blev aldrig en stor industriby. Adskillige historiske bygninger fra 1400- og 1500-tallet har overlevet både tyskernes Blitz og 1960’ernes begejstring for glas og beton. ..

Læs også