Gammel Weekend
Mine nyheder

Vi har ikke publiceret nogle artikler for nyligt i de emner, du følger. Søg efter andre emner her.

Du har ingen overvågninger endnu

Klik på ikonet for at overvåge
emner og journalister.

Et fotoportræt af romerne

Italien er et broget land, og Rom er endnu mere broget. Det er genernes skyld. Thomas Linder Kamure Thomsen har portrætteret byen gennem menneskene.

I Rom lever man længere, siges det. De italienske mænd kan regne med at leve 79,8 år (2015), de italienske kvinder har en Forventet levealder på 84,8 (2015). Det er De højeste i EU. Blandt verdens store lande er det kun japanerne, Der lever længere end italienerne.  Foto: Thomas Linder Kamure Thomsen)

Journal of Anthropological Sciences skrev i 2014, at italienerne har den største genetiske variation i Europa. Den italienske befolkning rummer mellem 7 og 30 gange flere genetiske forskelle end de øvrige europæere.

Den genetiske variation i det brogede DNA er resultatet af de mange påvirkninger fra barbariske invasioner, fællesskabet med indvandrere og ægteskaber med nordiske turister for den sags skyld. Det er, som om Julius Cæsar har blandet blod med Anita Ekberg og Sophia Loren har haft en flirt med Holger Danske.

Derfor kan man også bedre forstå den gamle anekdote om forskellen mellem italienere og englændere. Hvad laver to englændere, mens de venter på en bus? Svar: De danner en kø. Og to italienere? De danner to politiske partier.

Thomas Linder Kamure Thomsen har portrætteret byen gennem menneskene.

Læs også