Gammel Weekend
Mine nyheder

Vi har ikke publiceret nogle artikler for nyligt i de emner, du følger. Søg efter andre emner her.

Du har ingen overvågninger endnu

Klik på ikonet for at overvåge
emner og journalister.

De har smidt køleskabet ud

I en tid, hvor vi svømmer i elektroniske apparater, maskiner, dimser og dippedutter, er der nogle, der vælger at gå i den modsatte grøft og overgive sig til det simple liv. Der findes f.eks. dem, der helt frivilligt giver afkald på deres køleskab.

Forfatter Andrea Hejlskov og hendes familie savner ikke deres køleskab i den svenske vildmark. De opbevarer deres madvarer på helt andre måder. Foto: Per Sandholdt

Da køleskabet for første gang kom på markedet i slutningen af 1800-tallet, var det et stort fremskridt for civilisationen. Nu skulle man ikke længere døje med bakteriefyldte og sygdomsfremkaldende gamle fødevarer, ligesom det også var slut med at tabe penge på mad, som blev dårlig, inden man overhovedet nåede at sætte tænderne i den. Set i lyset af alle de indlysende fordele, der fulgte med køleskabet, kan det være svært at forestille sig, at nogen mennesker i dag vælger at leve helt uden. Det er imidlertid tilfældet blandt en række ultragrønne miljøforkæmpere, der er villige til at give afkald på hvad som helst for at minimere deres karbonaftryk.

Væk fra det hele..

Læs også