Weekend

Grøntsagsmesteren tryller i tryghedsskabende rammer

Specielt når det gælder grøntsager, lader Erwin Lauterbach til at være udstyret med magiske evner, når han tryller ydmyge råvarer om til luksuriøse mundfulde på Lumskebugten på Esplanaden.

Foto: Dtine/ophav Jacob

Gratist, Registreret: TOOL Oplåst artikel - prøv Finans 40 dage

Lumskebugten drives af Erwin Lauterbach, en af dansk gastronomis vigtigste frontfigurer. Rammerne er lidt sommerhusagtige, men tryghedsskabende, og specielt når det gælder grøntsager, lader Lauterbach til at være udstyret med magiske evner, der tryller ydmyge råvarer om til luksuriøse mundfulde.

Tag bare retten med stegt blomkål, trøffel og skorzonerrod. Sidstnævnte er jævnligt at se på landets restauranter, men sjældent på et niveau som her. Den tynde rod er befriet for sin trevlede modstand uden at tabe bid, og al potentiel nødde- og smørsmag er trukket frem. Er den virkelig bare stegt i smør, som tjeneren siger?

Eller rødbedetataren. Revne spåner af kogt rødbede, smagt til med præcist doseret rå hvidløg, og den balanceres flot med peberrodsflødeskum.

Vegetarmenuen demonstrerer det optimale potentiale i sæsonens bedste grøntsager. Naturligvis kan Lumskebugten også håndtere animalsk protein, men der er ikke samme forløsning, da vi prøver den skrabede tatar i umage selskab med røget laks, rejer og lakserogn. For en gangs skyld kunne det grønne tilbehør - her i form af hjertesalat - have tålt lidt mere kærlighed, eventuelt blot en skefuld vinaigrette.

Tjenerstaben består af en harmonisk sammensætning af modne og rutinerede såvel som yngre tjenere, opmærksomme og altid med overskud til en lille anekdote. Vinhåndteringen står Lars Spring for med stor entusiasme, og tøv ej med at gøre brug af hans viden. Vinkortet er ikke enormt men indeholder sjældne flasker, såsom den anbefalede Viña Tondonia 2001 fra López de Heredia i Rioja, som med sin finosherry-lignende dybde og et saltet mineralsk præg klæder samtlige retter.

Lumskebugten
Esplanaden 21, 1263 København K

lumskebugten.dk

Priser: Forretter 125-200 kr., Hovedretter 195-350 kr., Desserter 100-125 kr., Menuer 350-625 kr.

Denne artikel er leveret af White Guide. Seneste udgave af White Guide kan købes her.

10 idéer, der kan ændre Danmark
Ny serie fra FINANS: Følg 10 visionære og innovative iværksættere og deres idéer, der har potentialet til at redefinere dansk erhvervsliv.
Læs serien her
BRANCHENYT
Læs også