Gammel Weekend
Mine nyheder

Vi har ikke publiceret nogle artikler for nyligt i de emner, du følger. Søg efter andre emner her.

Du har ingen overvågninger endnu

Klik på ikonet for at overvåge
emner og journalister.

Mislykket genindspilning af "Ben Hur"

Genindspilningen af ”Ben Hur” er noget nær en totalskade: Fantasiløs billedsætning, slapt manuskript, dilettantiske skuespillere og klæbrig opbyggelighed. Det er bare ærgerligt.

Pilou Asbæk poserer som en fersk, fortabt Pilatus uden dæmoni og farlighed. Foto: Philippe Antonello

Da den amerikanske nordstatsgeneral og senere guvernør i New Mexico Lew Wallace (1827-1905) i 1880 udgav sin roman ”Ben Hur. A Tale of the Christ”, anede han næppe, at den skulle blive en af de største litterære succeser nogen sinde. ”Den betydeligste kristne bog i det 19. årh.” er den blevet kaldt. Salget overhalede Harriet Beecher Stowes ”Onkel Toms Hytte” og blev først slået af Margaret Mitchells ”Borte med Blæsten” (1936). Da William Wylers filmatisering kom i 1959, vandt 11 Oscars i 1960 og blev set af millioner, erobrede romanen igen førerstillingen. Forud for Wyler var den indspillet to gangs som stumfilm (1907 og -25).

Med film som ”Stormfulde højder” (1939), ”Mrs. Miniver” (1942) og ”Prinsessen holder fridag” (1953), for blot at nævne nogle, hører Wyler til de store klassiske Hollywood-instruktører, mest berømt dog for ”Ben Hur” med det 21 min. lange vædeløb...

Læs også