Gammel Weekend
Mine nyheder

Vi har ikke publiceret nogle artikler for nyligt i de emner, du følger. Søg efter andre emner her.

Du har ingen overvågninger endnu

Klik på ikonet for at overvåge
emner og journalister.

Dansk ishockeys vigtigste kamp nogensinde venter – igen

Midt i kontrasternes land og med langtfra optimal forberedelse skal Danmark gøre det, man ikke kunne i Vojens i 2013. Meget, hvis ikke det hele, bliver afgjort i første kamp mod Hviderusland.

Dansk jubel efter scoringen til 0-3 i tirsdagens træningskamp mod Letland i Riga. Foto: Jan Korsgaard

MINSK — Et stykke efter midnat natten til tirsdag kunne man have fået sig et særsyn eller to i Minsks internationale lufthavn. Her ankom det danske ishockeylandshold som varslet direkte fra Riga efter træningskampen mod Letland. Men det langtfra til nogen storslået velkomst fra de hviderussiske værter for OL-kvalifikationen. Trappen til døren i flyet var ikke rullet ud, og da den ventetid var overstået, stod en hviderussisk lufthavnsmedarbejder med det enlige ansvar for at flytte et helt landsholds udstyr fra lastrummet i flyet og ud på bagagebåndene.

Tingene tager den tid, som det tager i Hviderusland, lød det fra flere i den danske delegation, som havde erfaring med landet fra A-VM i 2014. Ishockeyunionens pressechef brugte ordet underlig håndtering om situationen efterfølgende. Og i sit stille sind kunne man fristes til at tænke, at hviderusserne godt ved, hvem der er den største fare for at booke en OL-billet i stedet for hjemmeholdet...

Læs også