Gammel Weekend
Mine nyheder

Vi har ikke publiceret nogle artikler for nyligt i de emner, du følger. Søg efter andre emner her.

Du har ingen overvågninger endnu

Klik på ikonet for at overvåge
emner og journalister.

Verdensberømt forfatter: »Hvis jeg ikke havde lavet de delinger på Twitter, så havde jeg været død nu«

”Generation X”-forfatteren Douglas Coupland fortolker med tvetydige slogans livet i det 21. århundrede omgivet af smartphones, sociale medier og internettet – sidstnævnte har endda reddet hans liv.

På billedet ses Douglas Coupland udstille slogans for det 21. århundrede i Toronto, Canada, i 2012. At skrive slogans har været et kunstnerisk projekt, som han har forfulgt i en længere årrække. Han har lavet 30 nye slogans til den nyligt overståede kunstmesse ”Chart Art Fair” i København, hvoraf 15 er blevet udvalgt til udstillingen. De kan også ses ophængt rundt omkring i København på husfacader, reklamesøjler m.m. Desuden er en tøjkollektion med disse slogans blevet lavet i samarbejde med tøjdesigneren Mads Nørgaard. Foto: Keith Beaty/Toronto Star/Getty Images

»Jeg havde skrevet fiktion i 15 år, og noget var nødt til at forandre sig. Det, jeg lavede, føltes ikke relevant mere. Verden havde forandret sig, og det havde jeg ikke,« konstaterer den 54-årige forfatter, kunstner og fremtidstænker Douglas Coupland.

Derfor begyndte han for en håndfuld år siden – sideløbende med sine skriveprojekter – at formulere slogans, der kredser omkring, hvordan det føles at være menneske i det 21. århundrede. Som et andet romerlys har han i dag spyttet over 250 slogans ud på neonfarvede plakater, som har været udstillet på talrige kunstmesser rundt omkring på kloden. Flere spritnye slogans er på denne dag, sidst i august, at finde på kunstmessen Chart Art Fair, i kunsthallen Charlottenborg i København, hvor Coupland sidder i et højloftet mødelokale iført en lasket og løsthængende grå T-shirt, der synes at stå i kontrast til hans farverige indre tankeverden. ..

Læs også
Top job