Gammel Weekend
Mine nyheder

Vi har ikke publiceret nogle artikler for nyligt i de emner, du følger. Søg efter andre emner her.

Du har ingen overvågninger endnu

Klik på ikonet for at overvåge
emner og journalister.

En nordjysk tangsucces

Et drys salt er med til at give maden smag, og på Læsø er sydesaltet en klassiker i køkkenet. Men det nordjyske køkken lokker også med femretters menu af sæsonens lokale råvarer, hjemmedyrket tangpesto og luksusflødeboller – og den ultralokale smag bliver revet ned af hylderne.

Festivalen giver inspiration til, hvordan jomfruhummeren kan nydes som den er eller serveres på nye måder. Foto: Sara Amos Pedersen

Hun bukker sig ned og roder i sandet. Rie Toftelund Ladefoged er specialist i tang, og hun kender navnet og udseendet på mere end 20 af de forskellige tangarter, der vokser i det særligt salte havvand, der strømmer gennem Kattegat. Den tang, hun finder i sandet, skal ikke spises, for den spiselige af slagsen skal høstes frisk ude i havet.

»Det er helt lokalt. Tangen i mine produkter er høstet i området omkring Læsø, og det sætter derfor sin naturlige begrænsning for, hvor meget jeg kan producere,« fortæller Rie Toftelund Ladefoged, da hun viser rundt i et af de tangspækkede områder på Læsøs nordkyst...

Læs også
Top job