Weekend

Erfarent hold puster nyt liv i Mejeriet

Der er blot beskedne smuttere undervejs og ingen tvivl om, at køkkenchef Allan Poulsen er tilbage på banen. Aarhusegnen er med Mejeriet blevet en mesterklasserestaurant rigere, mener White Guide.

Foto: Uggi Kaldan

Gratist, Registreret: TOOL Oplåst artikel - prøv Finans 40 dage

Det Gamle Mejeri, som folkene bag den århusianske toprestaurant Gastromé tidligere stod bag, er for nylig blevet til Mejeriet. Det Gamle er skiftet ud med spændende nyt her midt i den frodige Vilhelmsborgskov lidt syd for Aarhus, og bag stedet står i dag Martin Lemvig, som var en del af den nu hedengangne Prins Ferdinand i Aarhus.

Med sig i køkkenet har han Allan Poulsen, som blev Årets Kok i 2009 og bl.a. har været køkkenchef på Henne Kirkeby Kro, og på gulvet den erfarne sommelier Tim Funder (tidligere bl.a. Noma). Med sikker hånd styrer han et ungt og dygtigt team, og aftenen starter godt med et glas Blanc de Noirs champagne som ledsager til en perlerække af tjept serverede snacks.

Især en tatar på knækbrød med fennikelfrø og ikke mindst oscietracaviar med frisk skovmærkesorbet stikker ud. Sorbeten har det svært med champagnen, men ellers hænger hver eneste snack tekstur- og smagsmæssigt sammen. Den næste vin; en flot og smørret østrigsk Flora fra ’14 har en næsten sherryagtig robusthed, og samspillet er perfekt med de visuelt og smagsmæssigt fremragende rå knivmuslinger og en fløde skilt med grøn olie. Et smukt syn.

Til sprødstegt jomfruhummer med pære, citronverbena og koncentreret demiglace serveres et glas æblecider med lav syre, som binder hele den flotte ret eminent sammen. Velstegt pighvar overdænges med lige lovlig rundhåndede mængder af kulsort og fed trøffelsauce, og den ledsagende orangevin med smag af brunet smør og efterårsæbler savner fedme og sødme til trøflen.

Til gengæld er den intense consommé med hjerter af sommerbuk og tallerkensmækker i godt selskab med en Verdelho madeira. Frækt valgt. Også en nedkølet Priorat er med sin blodige stil lige i skabet til den leveragtige sommerbuk med et lækkert kick af skovsyre.

Vi besøger Mejeriet midt på sommeren, så den tredelte dessert hylder jordbærret. I glasset skænkes en flot bergamotagtig Asti, som med skiftende held ledsager de spændstige bær. Den har det svært, når jordbærrene frækt kombineres med ærter eller pakkes ind i en intens chokoladeis og mynte. Til gengæld fungerer den fint til jordbær med hybengelé og hyldeblomstfløde.

Til kaffen fra glaskolbe får vi en honningsød korn-pannacotta, dejlige macarons og en frisk havtorngelé med tallerkensmækkere. Hele vejen igennem taler de velvalgte vine for at hoppe ombord i vinmenuen, men Mejeriet skal også have ros for at have et flot prissat vinkort med en fast skænkepris lagt oven i indkøbsprisen.

Der er blot beskedne smuttere undervejs og ingen tvivl om, at Allan Poulsen er tilbage på banen, og Aarhusegnen er blevet en mesterklasserestaurant rigere.

Mejeriet

Bedervej 101, 8320 Mårslet, restaurant-mejeriet.dk

Priser: Forretter 195-295 kr. Hovedretter 235-350 kr. Desserter 125 kr. Menu 795 kr.

Denne artikel er leveret af White Guide. Seneste udgave af White Guide kan købes her.

10 idéer, der kan ændre Danmark
Ny serie fra FINANS: Følg 10 visionære og innovative iværksættere og deres idéer, der har potentialet til at redefinere dansk erhvervsliv.
Læs serien her
BRANCHENYT
Læs også