Gammel Weekend
Mine nyheder

Vi har ikke publiceret nogle artikler for nyligt i de emner, du følger. Søg efter andre emner her.

Du har ingen overvågninger endnu

Klik på ikonet for at overvåge
emner og journalister.

Bøffen er værre end bilen

Vi er nødt til at opgive mindst halvdelen af vores kødforbrug, hvis ikke klimaet skal gå helt amok.

De røde bøffer vejer tungt i miljøregnskabet. Svinekød og kylling belaster derimod ”kun” klimaet med mindre end en femtedel af, hvad oksekød gør, mens belastningen fra fisk er endnu mindre. Foto: Kim Nielsen

Vi slipper næppe for dramatiske ændringer af vores fremtidige kostvaner. Fordi vi frem mod 2050 vil blive op mod 10 milliarder mennesker på kloden – og fordi vi danskere belaster klimaet voldsomt med især vores forbrug af oksekød og mælkeprodukter, ikke mindst ost.

I øjeblikket stiger forbruget af fødevarer, der belaster klimaet meget, i hele verden. Det handler i høj grad om forbruget af kød, hvor oksekød ligger helt i top og udleder næsten 20 kilo CO2 for hvert kilo oksekød, der ender hos forbrugerne, mens grøntsager som gulerødder, kartofler og løg kun udleder fra 100 til 400 gram af det klimaskadelig CO2 for hvert kilo færdig fødevare...

Læs også
Top job