Weekend
Mine nyheder

Vi har ikke publiceret nogle artikler for nyligt i de emner, du følger. Søg efter andre emner her.

Du har ingen overvågninger endnu

Klik på ikonet for at overvåge
emner og journalister.

»Du lyver, hvis du siger, du ikke kan lide bacon«

Bacon er smækfyldt med umamismag, salt og fedt. Det er derfor, de fleste elsker det sprødstegte, saltede og røgede svinebryst, som bacon er. Og så kan bacon faktisk være med til at skrue ned for vores kødforbrug, mener en norsk kogebogsforfatter.

Bacon og æg på en hed pande – hvem kan så modstå den duft, der stiger op ...? Fotos: Erik Hannemann

At bacon appellerer til vores allerinderste stenalderinstinkter, blev norske Christopher Sjuve overbevist om en dag, da hans søn legede med Lego hjemme hos sin farmor. Drengen, der ellers havde et meget kræsent forhold til mad, var fuldt optaget af sin leg – lige indtil det øjeblik, hvor farmor smed et stykke bacon på panden. Inden da var det stort set kun smagsneutral yoghurt, der holdt drengen i live. Men uden varsel, i den ellers stille stue, vendte den lille dreng sig rundt.

»Hvad er det, der lugter så godt?« spurgte han, idet baconen ramte panden – bacon, som var tiltænkt som topping til blomkålsgratinen. ..

BRANCHENYT
Læs også