Weekend
Mine nyheder

Vi har ikke publiceret nogle artikler for nyligt i de emner, du følger. Søg efter andre emner her.

Du har ingen overvågninger endnu

Klik på ikonet for at overvåge
emner og journalister.

BREAKING

Ny anmeldelse: Nomas lillebror er nonchalant og lækker

Nomas nye lækre lillebror står nok i læ af sin kendte storebror, men på ingen måde i skyggen.

Wrap af mælkeskind med svinebryst og sennepsurter. PR-foto: 108, Hannah Grant

Det er næppe nødvendigt at nævne, at 108, Nomas nye strejftog ind i den mere casual del af restaurantverdenen, var massivt booket allerede før, restauranten åbnede. Med andre ord er det ikke nogen helt enkel opgave, køkkenchef Kristian Baumann har påtaget sig, for forventningerne til det køkken, han står i spidsen for, har været nærmest urimeligt høje. Heldigvis indfries de til fulde. 108 er enhver foodies drømmebistro. Her blender innovativ gastronomi ind med lige dele comfort food og god gammeldags lækkerhed, for en god ordens skyld tilsat et stænk af rock’n’roll nonchalance.

Den forbandede Inderhavnsbro, der forbinder Christianshavn med Nyhavn, er åbnet som kaldet stort set samtidig med 108, som dermed har en direkte forbindelse til byens puls i indre København. Omgivelserne er labre med udsigt til vand, gamle pakhuse og den shabby (men ikke så chikke) havnefront. Indendørs er der spektakulære vinduer fra gulv til loft og frit syn til det actionpakkede og kokkerige køkken som perfekt forlængelse af den industrielle stil i restauranten. Køkkenchef Baumann er opvokset i Danmark men født i Korea, og han spicer menuens umiskendeligt nynordiske stil op med diskrete referencer til sit asiatiske ophav. Syltet shiso er aromatisk garniture til en intens lammetatar, og wasabinablade giver bid til det braiserede svinebryst, som serveres i en wrap af uimodståeligt crispy-sødt-salt mælkeskind. Gå i krig og spis det syndige, forførende rod med bare næver...

BRANCHENYT
Læs også