Weekend
Mine nyheder

Vi har ikke publiceret nogle artikler for nyligt i de emner, du følger. Søg efter andre emner her.

Du har ingen overvågninger endnu

Klik på ikonet for at overvåge
emner og journalister.

BREAKING

I Indien tales tusind sprog, men engelsk har åbnet for kommunikationen med omverden

Engelsk var egentlig tænkt som et kolonialt styringsredskab i Indien, men endte med at give inderne mulighed for at kommunikere frit med resten af verden. Det har både skønlitterære forfattere og Indiens støre IT-industri kunnet nyde godt af. Med mere end 1000 forskellige sprog fra mange forskellige sprogstammer, er der dog mange sprogstrenge at spille på i verdens næststørste land målt på indbyggertal.

De mest læste aviser er på hindi. Times of India, Hindustani Times, The Hindu og magasinet Outlook udgives dog på engelsk. Foto: Thomas Linder Kamure Thomsen

Bogsælgeren på fortovet pakker ud. Hans udvalg spænder vidt, men han kan ikke selv læse de engelske titler, så han kender sine bøger på coveret. Her er gendigtede hindueposser med farverige forsider, hvor guderne kæmper mod dæmoner med onde grin. Fotokopierede piratudgaver af Harry Potter og Mein Kampf. Og her er ufrivilligt komiske selvhjælpsbøger, såsom den bedst sælgende You Can Win!, rettet mod Indiens unge stræbere, der identificerer sig med den kække businessmand på forsiden. Hans hudfarve er gjort lysere i Photoshop for at matche et bleghedsideal, næsten ingen indere kan leve op til.

Den sproglige blender..

BRANCHENYT
Læs også