Gammel Weekend
Mine nyheder

Vi har ikke publiceret nogle artikler for nyligt i de emner, du følger. Søg efter andre emner her.

Du har ingen overvågninger endnu

Klik på ikonet for at overvåge
emner og journalister.

Social dining-bølge i Nordjylland: Ny restaurant leverer varen

Nyåbnede Nam i Aalborg er hoppet på social dining-bølgen og serverer vellavet fusionsmad inspireret af Vietnam. White Guide har været en tur forbi.

Foto: PR

Social dining-bølgen har indtaget Aalborg, og Kim Jeppesen, der tidligere huserede på Fusion og Tabu i Aalborg samt Veto i Aarhus, følger tendensen med åbningen sin nye restaurant, Nam.

Menuen henter inspiration i det lokale og asiatiske, og restauranten er opkaldt efter Jeppesens vietnamesiske far. Bordene står tæt, musikken spiller højt, og trafikken suser forbi udenfor, men det passer alt sammen som fod i hose til konceptet, hvor delevenlige småretter serveres i tjept tempo aftenen igennem.

Menuen med 12 serveringer kan anbefales. Der lægges ud med fingersnacks, hvor især smørristet brød med friske urter, friskost og skagenskinke harmonerer godt i smagen. I næste servering er den flamberede laks smeltende mør, og dressingen på soja og citron indkapsler smagen og parrer fint til den tyske riesling, der dog serveres et par grader for varm.

Blandt højdepunkterne er en keramikskål, hvor syrlig fermenteret bønnepuré møder smørdampede kålblade, æbler, let syltede løg og en sauce på brunet smør. Intense og aromatiske smage, der illustrerer køkkenets fine håndtering af komplekse smagskombinationer og evne til at ramme balancen perfekt.

Den dansk/asiatiske fortolkning af en flæskestegssandwich serveres i en dampet bolle med konfiteret svinebryst, tilpas syrlig stikkelsbærpure og saltet agurk, der sammen med de bløde elementer finder præcis den balance, der får teksturerne til at enes i munden.

Vinmenuen holder sig sikkert til kendte druer og passer fint til køkkenets flotte serveringer, mens både mad og vin præsenteres med stor overbevisning af tjenerne, som samtidig formår at skabe en god og afslappet stemning i restauranten.

Nam
Vesterbro 74, 9000 Aalborg, nam.dk
Priser: Forretter: 45-115 kr.
Menuer: 275-425 kr.

30/70– Meget god klasse

Denne artikel er leveret af White Guide. Seneste udgave af White Guide kan købes her.

BRANCHENYT
Læs også