Weekend

Ny restaurant i Hvide Sande: Sprudlende seafood-snacks by Grantland

Kommandobroen by Grantland ligger midt på Hvide Sandes driftige industrihavn og er et kærkomment lysglimt i en region, hvor der er langt mellem de kulinariske oaser.

PR-foto: Kommandobroen by Grantland

Gratist, Registreret: TOOL Oplåst artikel - prøv Finans 40 dage

Den 27-årige chefkok Michael Grantlands ambition om at etablere en klasserestaurant midt på Hvide Sandes driftige industrihavn er et kærkomment lysglimt i en region, hvor der er langt mellem de kulinariske oaser.

Vi modtages veloplagt og nærværende i døråbningen af vores kvindelige tjener, som afslappet og scenevant anviser restaurantens bedste bord med panoramaudsigt over trawler, værft og sluse. Borddækningen er præget af gedigent, velpudset kvalitetsbestik og holdt i (næsten) 50 lavmælte shades of grey. Et farvespektrum som fint komplementerer betonmiljøets råhed og autenticitet.

På Kommandobroen arbejdes der med et erklæret og gennemført fokus på måltidets indledende faser, et forspil i flere akter hvor køkkenet gør stormkur til gæsterne med små ad hoc-snacks primært baseret på nylandede fristelser fra hav og kyst. Bedst blandt dagens syv amuser er en fortolkning af streetfood-klassikeren fish’n’chips med torsketunge i rustik panade. Hertil en herligt snerpende dijonnaise, som tilfører retten en god balance mellem fedme og syre.

En intenst og maritimt smagende servering med friteret torskeskind og aïoli er herlig, svøbt i et tæppe af aromatisk og kraftigt smagende morkelstøv, der giver flot umamikant til rettens olieagtige tyngde.

Vellykket er også oksemarv-serveringen, som ankommer til bordet vikingestyle ’på benet’, nænsomt tilberedt med timian og kapers. Marvens gelerede glathed kombineret med knas fra de medfølgende små stykker toast og de salte kapers er en sensorisk sællert.

Måltidets anden halvleg med lidt større serveringer er mere a la landevejskro. De legesyge elementer viger til fordel for sikre kort som pandestegt torsk med dild, bacon og hjertesalat samt en dessert med mazariner, hvid chokoladecreme, røde årstidsbær og vaniljeis. Bestseller-smagssammensætninger, som tilfredsstiller mavens knurren, men de er ikke just cutting edge. Man savner, at de præsenteres lige så præcist og oplagt, som det er tilfældet i ouverturen.

Vinmenuen byder på 5-6 gode glas, som toppes årvågent op af de opmærksomme tjenere. Smukkeste match er en stringent chablis uden fad og med citrusnæse fra Billaud-Simon til en fersk servering med fjordrejer, nye kartofler, radiser og rygeostcreme. Her synger alle råvarerne med eget næb uden unødig intervention.

Kommandobroen by Grantland

Toldbodgade 8, 6960 Hvide Sande - kommandobroenbygrantland.dk

Priser: Forretter 90-120 kr. Hovedretter 225-250 kr. Desserter 80-120 kr. Menuer 325-475 kr.

Denne artikel er leveret af White Guide. Seneste udgave af White Guide kan købes her.

10 idéer, der kan ændre Danmark
Ny serie fra FINANS: Følg 10 visionære og innovative iværksættere og deres idéer, der har potentialet til at redefinere dansk erhvervsliv.
Læs serien her
BRANCHENYT
Læs også