Weekend

Vestjysk kro er på olympisk niveau

Det er en ubetinget luksuriøs og gennemført oplevelse at være til bords hos mesteren Paul Cunningham på Henne Kirkeby Kro.

PR-foto: Henneby Kirkeby Kro

Gratist, Registreret: TOOL Oplåst artikel - prøv Finans 40 dage

En dyborange sensommersol varmer krop og sjæl, da vi træder ind under det stråtækte tagskæg på den gennemmoderniserede Henne Kirkeby Kro. Madtemplet på heden, hvor Paul Cunningham siden 2012 har hugget magiske gastrognister af sit køkkentøj og etableret restauranten i vestjysk gastronomis pole position. Vores spiseoplevelse denne aften lever op til forventningerne.

Velkomsten starter i døråbningen, hvor vi professionelt og oplagt ledsages til vores bord i en af kroens stramt og diskret anlagte spisestuer. Her brydes ensfarvede flader af hvidt, sort og naturtræ af spraglede buketter af lyng og georginer fra det lokale hedeterræn og fra kroens rettelig berømte køkkenhave.

Den omfattende "our dinner"-menu og den tilhørende vinmenu indledes med et generøst glas Pol Roger ’06 champagne med masser af hø- og brødkarakter til tre salver af snacks. Det absolutte guldæg er Henne-skinken med syltet hybenrose og ristede hasselnødder, hvis florale indpakning giver den fornødne plads til den sarte gris’ lavmælte saltning. En af mange himmerigsmundfulde på en aften med olympisk niveau.

Et sæt på tre maritime serveringer følger, herunder en tallerken to die for med dansk sort hummer, basilikum, tomater og en ”fond” på noget så prosaisk som tomatvand, der overhældes ved bordet, indtil du siger stop. Et studium i no nonsense ferskhed, hvor råvarernes urkraft kommer til udtryk diskret men i perfekt harmoni. Både hvad angår rankhed, lethed og endog farveholdning er østrigske Loimers 2015-rosé på pinot og zweigelt et fornemt match.

Aftenen igennem svæver serviceteamet over vandene som katolske helgener og er konstant nærværende og opmærksomme på eksempelvis væskestanden i dit Riedel-glas, og på at der indlægges tiltrængte spisepauser i det fortættede forløb.

Efter at have taget tilløb i en af disse pauser, begejstres vi næsten barnligt - og i hvert fald hørbart - af en umamibombe med vagtelbryst, friskhøvlet trøffel, majs og kantareller. En harmonisk ret, dog med et så opulent udtryk, at to mundfulde næsten havde været nok. Altså hvis ikke, det var for den indtagende CaRoBric-Barolo 2007 fra Paulo Scavino, hvis sous bois-karakter og udrensende tanninstruktur fastholder balancen.

I bedste bæredygtige nose-to-tail-ånd får du også serveret resten af vagtlen. Denne aften som et befriende uprætentiøst intermezzo i form af to hårdt stegte og eddikepulver-coatede "drumsticks" - perfekt til børn og barnlige sjæle. Her hører vi englene synge. Du bør slutte aftenen af med en kop kaffe og en avec i den afdæmpede og luksuriøst indrettede lounge.

Her spilles ingen musik, så du kan fredfyldt og saligt fordøje den ubetinget luksuriøse, privilegerede og gennemførte oplevelse, det er at være til bords hos mesteren Paul Cunningham.

Henne Kirkeby Kro
Strandvejen 234
6854 Henne
hennekirkebykro.dk

Priser
Menuer 895-1150 kr.

 

Denne artikel er leveret af White Guide. Seneste udgave af White Guide kan købes her.

10 idéer, der kan ændre Danmark
Ny serie fra FINANS: Følg 10 visionære og innovative iværksættere og deres idéer, der har potentialet til at redefinere dansk erhvervsliv.
Læs serien her
BRANCHENYT
Læs også