Weekend
Mine nyheder

Vi har ikke publiceret nogle artikler for nyligt i de emner, du følger. Søg efter andre emner her.

Du har ingen overvågninger endnu

Klik på ikonet for at overvåge
emner og journalister.

Troldmands-brag tiltrækker tilskuere til CPH PIX

Den helt store opmærksomhedsmagnet på filmfestivalen CPH PIX er åbningsfilmen ”Doctor Strange” – og ifølge festivaldirektøren er det ikke så mærkeligt, at en kommerciel superhelte-film åbner filmfesten.

Superhelte-filmen ”Doctor Strange”, med skuespillerne Benedict Cumberbatch (på billedet) og Mads Mikkelsen på rollelisten, er åbningsfilmen under den københavnske filmfestival CPH PIX, der starter den 27. oktober.

Det er nok de færreste danskere, der ikke har passeret et busskur, som har været plastret til med plakater af Hollywood-stjernen Benedict Cumberbatch iført et yderst fastelavns-værdigt troldmandskostume. Han spiller nemlig hovedrollen i en af årets helt store blockbuster-film, Marvel og Disneys superhelte-brag ”Doctor Strange”.

”Doctor Strange” har premiere i danske biografer den 28. oktober, men filmen indleder dagen forinden den københavnske filmfestival CPH PIX, der afholdes i perioden fra den 27. oktober til den 9. november. Og det kan undre en smule, at et hyper-kommercielt troldmands-spektakel af en filmspole får lov til at åbne en festival, der ellers gør en dyd ud af at håndplukke danske og udenlandske film med kunstnerisk kant, der sædvanligvis går de danske biografgængeres næser forbi...

BRANCHENYT
Læs også