Weekend
Mine nyheder

Vi har ikke publiceret nogle artikler for nyligt i de emner, du følger. Søg efter andre emner her.

Du har ingen overvågninger endnu

Klik på ikonet for at overvåge
emner og journalister.

»Her kunne godt have ligget en ribeye ...!«

Også landets toprestauranter lever af opmærksomhed, og også Michelin-kokke kan tåle mere kærlighed end de fleste. Den danske Spiseguide udnævner i dag Årets Restaurant, og vi var med til de seks såkaldte nomineringsmiddage, der gik forud; en rejse mellem klassisk gastronomi og nynordiske farver.

Elegance og perfektion præger forløbet – og tallerknerne – på Søllerød Kro. Foto: Rune Aarestrup Pedersen

Noma er i midten, centralt i forløbet. Vi får lov at vente udenfor på den åbne plads, men da vi føres ind, står hele holdet parat og siger velkommen højt i kor; kampklare, parate. Det er noget emblematisk ved deres facon. En sådan velkomst er ikke usædvanlig, da f.eks. restaurant Geranium for tre år siden vandt prisen som Årets Restaurant, tog de ved en søndagsfrokost imod med den samme type magtdemonstration – her var det bare håndtryk fra hele holdet, afdæmpet, men bestemt og med samme pointe: Michelinmad er ikke en enkeltmandspræstation.

Det er Den danske Spiseguide, der udnævner Årets Restaurant, og det er dansk gastronomis grand old man, Bent Christensen, der står bag – angiveligt sammen med en jury, nærmere kommer vi det ikke. Men manden, der etablerede Den danske Spiseguide i 1978 i form af et ganske beskedent hæfte, der siden har udviklet sig betragteligt, og som siden 1992 har kåret Årets Restaurant, har naturligvis overblikket over situationen under alle omstændigheder...

BRANCHENYT
Læs også