Gammel Weekend
Mine nyheder

Vi har ikke publiceret nogle artikler for nyligt i de emner, du følger. Søg efter andre emner her.

Du har ingen overvågninger endnu

Klik på ikonet for at overvåge
emner og journalister.

Modige ølmatch og knivskarp mad i hipsterhimlen

Kokken Christian Gadient forlod i foråret 2016 jobbet som køkkenchef for stjernerestauranten Marchal i Hotel d’Angleterre til fordel for Spontan. Restauranten er et idealistisk projekt hvor viden og kærlighed til øl gennemsyrer hele spiseoplevelsen, og den er en klar anbefaling værd, mener White Guide.

Kammusling med karse, kornblomst og fem forskellige slags tomat. PR-foto: Spontan

Der er intet tilfældigt ved drikkevarerne på Spontan. Restauranten ligger midt i mikrobryggeriet Brus, hvor en imponerende bar optager en stor del af rummet. På en gigantisk kridttavle står listet en tilsyneladende uendelig række af specialøl, og cocktails med navne som Rum Dancer og Business as Usual tappes fra haner bag baren. Nogle gange får de endda en tur i triple-shakeren, aka John Travolta, som nogen har skrevet på den med sprittusch.

Spontan er en ren hipsterhimmel. Turen til restaurantafdelingen går forbi stålkar, træfade og tilfældigt parkerede gaffeltrucks i bryggeriet, mens selve restauranten er nordisk-chikt indrettet med generøst lysindfald på de rå træborde. I køkkenet huserer den unge køkkenchef Christian Gadient. Han forlod i foråret 2016 stjernerestauranten Marchal i Hotel d’Angleterre til fordel for Spontan, et idealistisk projekt hvor viden og kærlighed til øl gennemsyrer hele spiseoplevelsen. Ja, du kan også få vin, og det i et fint udvalg. Men den største oplevelse fås ved at dykke ned i den spændende underverden af øl, som matches mesterligt til Gadients mad.

Den første ret slår benene væk under os; en smuk grøn og blå cirkel af karse og kornblomstblade, hvorunder gemmer sig skiver af rå yuzu-marineret kammusling og en intens tomatbouillon, piftet op med fem forskellige slags tomat. Til retten serveres en koriander- og sort peber-smagende witbier fra Anchorage Brewing Company, som er gæret med wit-gær og Brettanomyces og et genialt match. Korianderen finder sammen med den syrlige yuzu, mens øllens frugt og en underspillet bitterhed omfavner rettens kompleksitet. Ingen vin kunne gøre dette, medgiver vores dygtige sommelier, og vi kaster os fortrøstningsfuldt videre ud i 6-rettersmenuen.

"Peaches and Pearls" er et højdepunkt og samtidig en reference til Thomas Kellers legendariske Oysters and Pearls; hvide ferskner og blæksprutte med sort caviar serveres med en cremet sur lie-brygget og ferskensmagende saison fra bryggeriet Fantôme.

Endnu en saison, denne gang syrerig og hindbærduftende, tilføjer en ekstra dimension til en forførende ret af velhængte flat ribs, umamirige men opfrisket med radicchio, umodne blommer og fermenterede stikkelsbær. Med madens, betjeningens og ikke mindst parringernes generelt høje niveau er der rigeligt stof til en varm anbefaling af Spontan.

Spontan
Guldbergsgade 29 F
2200 København N

Priser
Menu: 465-695 kr.

www.tapperietbrus.dk/spontan

Denne artikel er leveret af White Guide. Seneste udgave af White Guide kan købes her.

BRANCHENYT
Læs også