Gammel Weekend
Mine nyheder

Vi har ikke publiceret nogle artikler for nyligt i de emner, du følger. Søg efter andre emner her.

Du har ingen overvågninger endnu

Klik på ikonet for at overvåge
emner og journalister.

Den gamle jul i ny indpakning

I Aarhus er man ikke bleg for at snige fornyelse og friske input ind i den ellers så traditionsbundne højtid. Men der er stadig også plads til den gode, gamle jul.

Som mørket langsomt sænker sig over Tivoli Friheden, træder de tusindvis af julelys i karakter. Der er især noget ganske hyggeligt over at gå igennem den lange lystunnel. Foto: Kathrine My Poulsen

Lyden af hestehove mod brostenene blander sig med tonerne af "Glade jul, dejlige jul", der svæver fra Store Torv, hvor spillemanden har taget plads med sin harmonika. Gaden er fyldt med folk, godt pakket ind i vintertøjet. Selv om frakkerne er lange, tørklæderne trukket op omkring ansigterne og huerne ligeså, bider kulden alligevel i kinderne.

Familier, løbende børn og par hånd i hånd tuller op og ned ad gaden, mens gæssene skræpper i takt til musikken. Fra bagerbutikken går køen langt ud på gaden og forstyrrer de forbipasserendes rytme. Duften af vaniljekranse, luciaboller og klejner strømmer ud fra den åbne butiksdør og lokker enhver julekage-elsker indenfor. ..

BRANCHENYT
Læs også