0

Restaurant Kompasset i Nyhavn er et vandingshul for eventyrlystne frokostspisere

Næppe har så mange eksotiske ingredienser før fundet vej til et smørrebrødskort som på Nyhavns nyeste restaurant i den østlige ende af Sunny Side.

Foto: PR

Smørrebrødet er blevet redefineret på mange måder i de senere år, og ikke mindst området omkring Nyhavn har lukreret på den udvikling. Nu er der åbnet endnu en restaurant med sit helt eget take på den klassiske spise, nemlig Kompasset i den østlige ende af Sunny Side.

Næppe har så mange eksotiske ingredienser før fundet vej til et smørrebrødskort. Karrysilden tilføjes schwung af syltede perleløg, sennepskorn, knasende boghvede og korianderkarse, som gør den gode, faste sild sjov og mildt eksotisk.

Det samme gælder den ølbraiserede julegris med koriander, kimchi-mayo og teriyakisauce, og også med retten ”Sol over Nyhavn” går køkkenet nærmest i selvsving med eksotiske inputs. Her i form af både panangmayo, kinaradise og koriander. Helheden bliver lige lovlig vidtfavnende, hvilket kunne tilgives, hvis det ikke var fordi, makrellen er temmelig tør.

Vores unge tjener gør alt, hvad der står i hans magt for at gøre oplevelsen behagelig og præsenterer beredvilligt alle husets 12 krydderakvavitter, også med smagsprøver. Vi vælger hyben med aroma og sødme til silden og citrontimian til makrellen og er godt tilfredse. Både med servicen og det lille men nogenlunde velvalgte drikkeudvalg, som også tæller en hel del øl og ganske få, prisrimelige vine.

Som kontrast til det til tider lidt overlæssede udtryk, som ses på tallerkenerne, er indretningen lys og luftig med grå vægge og enkle, lidt ukomfortable stole i det lille rum.

Køkkenet kunne til tider tøjle kreativiteten en smule, men ikke desto mindre er vi ikke blege for at anbefale Kompasset som vandingshul for eventyrlystne frokostspisere.

Kompasset
Nyhavn 65, stuen, 1051 København K

Priser:
Forretter 85-115 kr.
Hovedretter 150-200 kr.
Desserter 70-80 kr.
Menuer 300-695 kr.

Denne artikel er leveret af White Guide. Seneste udgave af White Guide kan købes her.

BRANCHENYT
Læs også