Weekend
Mine nyheder

Vi har ikke publiceret nogle artikler for nyligt i de emner, du følger. Søg efter andre emner her.

Du har ingen overvågninger endnu

Klik på ikonet for at overvåge
emner og journalister.

Revolutionerende opskrift på svensk sodavand

Rablende farce, grinagtig med anarkistiske indfald i både handling, dialog og skuespilkunst. Handlingen er nonsenskomik, men hvor er det sjovt!

Allan og Julius er på eventyr. Og det er en fornøjelse. Foto: Chaiwat Chookhawe/Nice FLX Pictures AB

Allan kravlede ud af vinduet på sit plejehjem og forsvandt sporløst, da han fyldte 100 år, og viklede sig ind i en værre historie, der endte med et millionoverskud fra en konflikt med rockere og et luksuriøst ophold på Bale med venner.

I den opfølgende historie er han 101 år, og han stikker af igen, dog ikke fra plejehjemmet, men fra Bali – og regningen. Det er ved at blive småt med kontanter, og ved et tilfælde kommer han i tanke om opskriften på en særligt velsmagende og læskende sodavand, Folksoda. Sverige er jo ”folkhemmet”, og her drikker man sodavand – forstås. Men opskriften, der er blevet til som resultat af en af de gloriøse eksplosioner, Allan excellerer i, har forputtet sig, eller rettere: Han har gemt den, men husker i sin lettere diffuse tilstand ikke hvor ... i Berlin vistnok og måske i en cigarkasse. Og så går den vilde skattejagt, der implicerer en rasende rocker og en emsig dame, der kobler sig på Allan og hans iltre, men uundværlige ven Julius. Men hun vinder ved nærmere bekendtskab...

BRANCHENYT
Læs også