Gammel Weekend
Mine nyheder

Vi har ikke publiceret nogle artikler for nyligt i de emner, du følger. Søg efter andre emner her.

Du har ingen overvågninger endnu

Klik på ikonet for at overvåge
emner og journalister.

En times sanselig pause fra nutidens ræs

TV 2 er klar med fjerde sæson af den massive tvserie-succes "Badehotellet", som flere kalder et lystigt og opbygget lyspunkt i en mørk og dyster serietid. Vi elsker nemlig at lune os i bagklogskabens lys, mens vi dyrker en tid, som forekommer mere rolig, solrig og enkel.

Gråvejrsdage er udelukket, når filmholdet bag ”Badehotellet” laver udendørsoptagelser på Grønnestrand, Svinkløv eller Slettestrand. Ikke sjældent har de udskudt optagelserne flere dage for at vente på solen.
Foto: Mike Kollöffel

Der bliver serveret fiskerand og diplomatbudding på de kridhvide, stivede duge. Rollerne mellem tjenestefolk og hotelgæster og mellem mænd og kvinder er klart definerede, og alle taler, så man kan forstå det. Stemningen er let, himlen er blå, og cigarføringen høj.

Det er lige før, at de lunkne anmeldelser af ”Badehotellet” overgår den solbeskinnede vejrudsigt i forudsigelighed. I hvert fald hvis man spørger en række forskere og debattører. Der har nemlig i moderne tid hersket en forestilling om, at kunsten skal være dyster og vende vrangen ud på mennesket for at være god smag og derfor holde sig langt fra nostalgisk forherligelse af fortiden...

Læs også