Gammel Weekend
Mine nyheder

Vi har ikke publiceret nogle artikler for nyligt i de emner, du følger. Søg efter andre emner her.

Du har ingen overvågninger endnu

Klik på ikonet for at overvåge
emner og journalister.

BREAKING

Danskernes nye luksus: Whisky fra egen tønde

Mikrodestillerierne har taget over, hvor bryggerierne slap, og danskerne er blevet en whiskynation. Også i det private, hvor fans af den skotske drik er begyndt at lave deres egne personlige varianter.

Danskerne er vilde med whisky, og på en række destillerier kan man nu få lavet sin egen whisky.  Foto: PR/Mosgaard Whisky

Mælk, smør, æg. En pakke hakket oksekød og måske et par rester fra gårsdagens middagsmad. Alt det er blandt de faste lejere i de fleste køleskabe. Men i Finn Lillelunds køleskab er der flyttet en lidt usædvanlig fætter ind: en lille egetræstønde. Brun, rund og helt nøjagtig magen til sådan en, man ville se i en kælder under et skotsk slot. I tønden er der to liter whisky. Eller, det der bliver til whisky, når det om et par måneders tid er modnet færdigt.

»Jo mindre tønde, jo hurtigere modner whiskyen. Man siger cirka tre måneder for en tønde på den her størrelse,« siger den 63-årige efterlønner, der oprindeligt er uddannet pædagog...

Læs også