Gammel Weekend
Mine nyheder

Vi har ikke publiceret nogle artikler for nyligt i de emner, du følger. Søg efter andre emner her.

Du har ingen overvågninger endnu

Klik på ikonet for at overvåge
emner og journalister.

Pertentlig tilsmagning og delikate detaljer

Vesterbros nye japanske restaurant, Jah Izakay,a er et uformelt sted, som ikke desto mindre scorer højt på alle andre parametre med fed stemning, god service og delikate detaljer i såvel mad som drikkevaremenu.

Foto: PR

Izakaya er den japanske variant af gastropub, oprindelig et tilflugtssted for japanske forretningsfolk, med meget høje kvalitetskrav til mad og drikkevarer. Sådan et sted har folkene bag Jah Izakaya sat sig for skabe i enkelt indrettede lokaler på Vesterbro med åben køkkenbar.

Alt, der kommer til vores bord, er udført med præcision og den pertentlighed i tilsmagningen, som netop har gjort japansk kogekunst så berømt.

Du vælger en stribe retter, som du deler med resten af bordet. Det hele er uformelt og regningen bestemt ikke høj. Sashimien byder på den bedste kvalitet laks fra Færøerne, mør tun og en dansk blæksprutte, som går igen i en ika ichiyaboshi, som er en uforglemmelig let tørret servering af blæksprutte med pikant mayo. Sjældent har sødmen og fedmen i en sprutte stået så klart.

Til hver af de otte retter, vi sætter til livs, kommer der ny dyppelse med hver sit karaktertræk. Wasabien er her med noter af krydret te og urter. Hver sauce passer specifikt til en ret såsom en genial yuzu-soja til den mundvandsfremkaldende gyukatsu, oksefilet i meget tynd panering, som er stegt, så kødet er rødt og skorpen sprød. I det hele taget er panering et kapitel for sig på Jah Izakaya.

Dagens tavleret er avocado i let tempuradej, så luftig og fint stegt sprød. Selv tofuen smager af mere, som den ligger let stegt i en lun dashibouillon.

Udbuddet af drikkevarer går fra drinksmenuer med sake, whisky og den japanske hedvin shochu til øl, kombucha eller naturvin. Vi matcher med kombucha og méthode traditionnelle-producerede bobler fra Domaine Belluard i Savoyen, hvis mineralske præg og nøddeagtige karakter passer til måltidets smagsdominans af umami.

Jah Izakaya er et uformelt sted, som ikke desto mindre scorer højt på alle parametre med fed stemning, god service og delikate detaljer i såvel mad som drikkevaremenu. Vi kommer meget gerne igen.

Jah Izakaya & Sake Bar

Gasværksvej 21, 1656 København V, jahizakaya.dk

Priser: Forretter 50-150 kr. Hovedretter 30-150 kr. Desserter 35 kr.

Denne artikel er leveret af White Guide. Seneste udgave af White Guide kan købes her.

Læs også