Gammel Weekend
Mine nyheder

Vi har ikke publiceret nogle artikler for nyligt i de emner, du følger. Søg efter andre emner her.

Du har ingen overvågninger endnu

Klik på ikonet for at overvåge
emner og journalister.

24 timer i Marseille

Fiskesuppe, sæbe, pastis og flot arkitektur. Der er pustet nyt liv i den gamle sydfranske havneby, som byder på oplevelser for alle sanser.

MUCEM – det etnografiske museum med fokus på Europas og Middelhavsområdets kulturer – åbnede i 2013 og bygningens arkitektur har totalt forandret Marseilles havnepromenade. (Foto: Marine Gastineau)

Etageadskillelserne ligger tæt. Der kan ikke være højt til loftet indenfor. Udenfor flyder skidtet, og på hurtigsprog faldbydes nyt og gammelt i en pærevælling. Vasketøjet hænger til tørre uden for husmuren, og caféen serverer te og kaffe med søde sager.

Det kunne være på den anden side af Middelhavet, men personen, der kommer ud fra opgangen ligner en ærkefransk boheme og signalerer kvarterets snarlige forandring. Og det er gået hurtigt. Ved udnævnelsen til Europæisk kulturhovedstad 2013 blev der sat turbo på at ændre Marseille. Overordnet forsøger man at lette byen for biler. Marseille havde æren af andenpladsen blandt europæiske byer med flest trafikpropper...

Læs også