Serier

Gymnasielærere og psykologer er med til at forhindre Nykredits børsnotering

I alt fem pensionsselskaber køber for mellem 10 og 15 mia. kr. aktier i Nykredit.

Nykredits bidragsballade
Jens Munch Holst er direktør i MP Pension, der er med i den investorkreds, som har afgivet et købstilbud på Nykredit-aktier.

Pensionsselskabet MP Pension, der tager sig af gymnasielæreres, psykologers og magistres pensionsopsparinger, er også med til at forhindre, at Nykredit bliver børsnoteret.

Selskabet er nemlig med i det konsortium af i alt fem pensionsselskaber, der skyder et sted mellem 10 og 15 mia. kr. i landets største realkreditudbyder Nykredit, som Forenet Kredit ejer 90 pct. af., hvis altså selskabernes øverste myndighederne går med til det.

Det erfarer Finans.

Det er dermed PFA Pension, PensionDanmark, PKA, AP Pension og MP Pension, der sammen har afgivet et købstilbud på en del af Nykredits aktier. Selskabet får den måde løst problemet med en manglende adgang til kapital, som potentielt kan blive et problem i tilfælde af en ny krise, fordi ejeren Forenet Kredit ikke har en pengekasse, som kan holde hånden under realkreditkæmpen.

Bestyrelserne i såvel Nykredit og Forenet Kredit holder bestyrelsesmøder mandag den 6. november, og det forventes, at de her tager stilling til, om købstilbuddet er ligeså attraktivt for Nykredit som en egentlig børsnotering, hvor en stor del af aktierne vil være i såkaldt fri handel – altså tilgængelig for alle investorer.

Finans erfarer, at bestyrelserne vil være positive over for forslaget, og at de derfor vil anbefale den øverste myndighed hos ejeren Forenet Kredit, repræsentantskabet, at sige ja tak til købstilbuddet fra de fem pensionsselskaber.

Nykredit fortalte højst overraskende omverdenen i februar 2016, at selskabet gik i gang med forberedelserne til en børsnotering. Med denne meddelelse fulgte mærkbare bidragsstigninger, som skulle være med til at styrke Nykredits og Totalkredits ellers slappe indtjeningsmuskel og på den måde gøre selskabet mere lækkert for investorerne.

Det medførte en sand shitstorm fra kunderne, og brandet Nykredit og Totalkredit fik ikke bare ridser i lakken, men kæmpe buler i karosseriet.

Nykredit offentliggør regnskab for tredje kvartal 2017 på tirsdag, og det forventes, at den danske investorkreds bestående af PFA Pension, PensionDanmark, PKA, AP Pension og MP Pension afsløres her.

Ingen af de fem selskaber har ønsket at medvirke i denne artikel – det samme gælder for Nykredit.

BRANCHENYT
Læs også