Finans

Endnu en rekord: Længste periode med konstant optur på aktiemarkedet

Det brede amerikanske S&P 500-aktieindeks har ikke haft et tilbagefald på 3 pct. eller mere i 388 dage. Ny rekord.

Fremgangen på aktiemarkedet har ikke kun varet i lang tid, den har også været uden midlertidige tilbagefald. Foto: Richard Drew/AP

Opturen på aktiemarkedet har varet længe, men det mest bemærkelsesværdige er, hvor fredelig den har været, siden den amerikanske præsidentvalgkamp blev afgjort til Donald Trumps fordel sidste år.

Det konstaterer CNN Money, som peger på, at mens Trump har sat Washington på den anden ende, har der ikke været uro på Wall Street.

Således har det brede amerikanske S&P 500-indeks ikke haft en dag med kursfald på 3 pct. eller mere siden den 4. november 2016 - fire dage før præsidentvalget.

Den periode på 388 dage er ifølge Bespoke Investment Group det længste, S&P 500 nogensinde har undgået at falde med 3 pct. eller mere på en dag. Den hidtidige rekord, som var på 370 dage, blev sat i 1995.

I perioden er aktieindekset steget 25 pct., og det skyldes ifølge CNN Money en stærk økonomisk vækst i både USA og resten af verden, men er også båret frem af optimisme over, at Trump vil sænke selskabsskatten markant.

Goldman Sachs forventer, at skattenedsættelserne vil løfte virksomhedernes indtjening med 14 pct. næste år og få S&P 500-indekset til at stige med yderligere 9 pct.

Fraværet af uro på aktiemarkedet viste sig også i Egypten, hvor et voldsomt terrorangreb kostede mere end 300 menneskeliv fredag. Søndag var første gang, at børsen i Kairo var åben siden angrebet, og det brede aktieindeks endte med at stige 0,8 pct., beretter Bloomberg.

»Ingen er i chok, for investorer er - desværre - blevet immune overfor den slags begivenheder,« siger Ashraf Akhnoukh, direktør for handel i Mellemøsten og Nordafrika i Arqaam Capital til Bloomberg.

Ifølge en anden aktiehandler, Khaled Nagah fra Mega-Investments i Kairo, har den form for terror ingen negativ indflydelse på aktiemarkedet, fordi det ikke forventes at destabilisere landets regime.

BRANCHENYT
Læs også