Serier

Ratinggigant: Britiske banker har fået det bedre og kan klare brexit

Britiske banker er blevet mere modstandsdygtige overfor økonomisk stress, påpeger Moody's.

Brexit - britisk farvel til EU
Sundhedstilstanden er forbedret for de store britiske banker, som ventes at kunne håndtere selv en "uordentlig" brexit. Arkivfoto: AP Foto/Mark Lennihan. Foto: AP/Mark Lennihan

De store britiske banker har fået det bedre.

Det konkluderer kreditvurderingsbureauet Moody's i en rapport torsdag aften, efter at den engelske centralbank, Bank of England, offentliggjorde en stresstest i tirsdags.

Stresstesten var den mest omfattende i årevis og afspejlede den forøgede risiko, som britiske banker har på grund af bl.a. brexit og flere retssager. Testen viste, at de store britiske banker har forbedret deres solvens og er modstandsdygtige i tilfælde af øget økonomisk stress, påpeger Moody's.

»Resultaterne af testen afspejler bankernes bestræbelser i de seneste år på at øge deres kapitalisering, løse problemer grundet tidligere adfærd og reducere deres omkostningsbase,« siger Laurie Mayers, vicedirektør i Moody's.

Bank of England fastslog oven på stresstesten i tirsdags, at de store britiske banker vil være i stand til at håndtere en situation med en »uordentlig« brexit uden at skulle have hjælp af skatteyderne. Samtidig fastslog centralbanken, at det var første gang siden den begyndte at gennemføre den slags test i 2014, at ingen af de store banker har brug for at kapitalisere sig yderligere.

Sidste år var det tilfældet for både Barclays og Royal Bank of Scotland.

Moody's konstaterer i sin analyse, at resultaterne i det store og hele er på linje med ratingbureauets vurderinger af bankernes kapitalforhold, hvis fremtiden måtte byde på ugunstige forhold.

»Derfor får de ikke nogen direkte indflydelse på bankens kreditvurderinger,« konstaterer Moody's.

BRANCHENYT
Læs også