Finans
0

Medie: Staten overvejer økonomiske konsekvenser for advokater bag Roskilde Bank-nederlag

Statens finansielle oprydningsselskab overvejer de mulige konsekvenser for advokatfirmaet Gorrissen Federspiel i sagen om Roskilde Bank.

Østre Landsret frigjorde i november både ledelse og revision i Roskilde Bank-sagen, der er blevet kaldt det største retsopgør efter finanskrisen. Foto: Sara Galbiati

Finansiel Stabilitet, statens finansielle oprydningsselskab, overvejer lige nu konsekvenserne for oprydningsselskabets advokat, Gorissen Federspiel, i sagen om Roskilde Bank, hvor både ledelse og revisorer gik fri - til trods for Finansiel Stabilitets erstatningskrav på en mia. kr.

Det skriver Berlingske Business.

Der er tvivl om, hvorvidt Gorissen Federspiel har gjort sit arbejde ordentligt, og det kan ende med at få økonomiske konsekvenser for advokatfirmaet, fortæller erhvervsminister Brian Mikkelsen (K). Ifølge Berlingske afslørede erhvervsministeren på et samråd om banksagerne i Folketingets erhvervsudvalg sidste uge, at advokatfirmaet kan få sit salær sat ned samt blive afkrævet kompensation for dårlig rådgivning.

Både Venstre og Dansk Folkeparti er ifølge Berlingske enige i, at Gorissen Federspiel bør stilles til ansvar for rådgivningen i sagen.

Men hos Gorissen Federspiel mener managing partner, Thomas Haagen, ikke, at »Gorissen Federspiel har begået fejl i Landsretten, og vi har i øvrigt ikke kommentarer.«

Østre Landsret frigjorde i november både ledelse og revision i Roskilde Bank-sagen, der er blevet kaldt det største retsopgør efter finanskrisen.

Dommeren oplyste, at man havde fundet, at krakbankens ledelse i en række tilfælde havde handlet ansvarspådragende. Men fordi Finansiel Stabilitets advokat ikke havde opgjort størrelsen af de tab, som ledelsen og revisionen skulle dømmes for, var det ikke muligt for landsretten at tage stilling til et tab.

Finansiel Stabilitet skal betale 72,4 mio. kr. i retsomkostninger.

Oprydningsselskabet har anket dommen med henvisning til, at retten havde fundet, at både Roskilde Banks direktion samt bestyrelse havde handlet ansvarspådragende under bankens krak.

Sagen vil nu blive ført i Højesteret, hvor alle tidligere sagsøgte på nær bankens revisorer og en underdirektør skal igennem endnu en retssag.

BRANCHENYT
Læs også