Finans

Hun er Apples bedst lønnede leder: Tjener dobbelt så meget som Tim Cook

Apple-chef Angela Ahrendts har i 2017 fået 150 mio. grunde til at smile.

Angela Ahrendts har modtaget kompensationer for 20 mio. kr. i 2017. Foto: Tony Avelar

57-årige Angela Ahrendts' indsats i it-kolossen Apple har i år været 150 mio. kr. værd. Firmaets vicepræsident for detail- og nethandel har dermed fået næsten dobbelt så meget i løn som topchef Tim Cook. Det gør hende samtidig til Apples bedst betalte leder, viser et dokument fra Apple.

Angela Ahrendts indtjening er sat sammen af en grundløn på godt seks mio. kr., tildeling af aktier for en værdi af 124 mio. kr. samt kompensationer for 20 mio. kr.

De øvrige medlemmer af Apples øverste ledelse: Luca Maestri, Johny Srouji, Dan Riccio og Bruce Sewell modtog alle marginalt mindre i kompensation.

Kompensationsordningen er ifølge Apple designet til at belønne ledernes ydelse »på en enkelt og effektiv måde,« skriver e24.no.

De store beløb afspejler samtidig ledelsens høje præstationsniveau og selskabets position på markedet, lyder det fra Apple.

Som øverste chef er Tim Cook ikke medlem af kompensationsprogrammet, men har i 2017 modtaget godtgørelser for over 600 mio. kr.

Angela Ahrendts kom til Apple i 2014 efter en årrække som topboss hos tøjmærket Burberry. Her fik hun sammen med Christopher Bailey, der overtog hendes post, gjort det britiske tøjmærke til et internationalt modebrand.

Hos Apple har hun ansvaret for strategi og udvikling samt aktiviteter relateret til forretningens net- og fysiske butikker.

BRANCHENYT
Læs også