Finans

Udflytnings-raseri: Økonomisk Råds fremtidige rolle trues

Udflytning til Horsens kan svække Det Økonomiske Råds rolle som vagthund, mener overvismand.

Udflytningen af rådet betyder reelt, at 33 medarbejdere skal flyttes fra Amaliegade i indre København til Horsens. Arkivfoto.  Foto: Bjørn Marcus Trappaud

Overvismand Michael Svarer mener, at regeringens nye udflytningsplan truer Det Økonomiske Råds rolle som økonomisk vagthund.

Rådet skal nemlig flyttes til Horsens ifølge udflytningsplanen, der blev fremlagt onsdag eftermiddag af statsminister Lars Løkke Rasmussen (V) og minister for offentlig innovation Sophie Løhde (V).

Men udflytningen er altså en dårlig idé, udtaler overvismanden til Børsen.

»Hvis man placerer os langt væk fra centraladministrationen, frygter jeg, at vi ikke har adgang til den type arbejdskraft, der er essentiel for vores arbejde,« siger Michael Svarer til avisen.

Det er særligt den øgede afstand til Finansministeriet og Nationalbanken, der vækker bekymring hos Michael Svarer, da det kan blive svært at tiltrække erfarne medarbejdere fra ministeriet og banken helt til Horsens, mener han.

»Den viden, de kommer med, er den, der gør, at vi er i stand til at levere faglige og relevant modspil til regeringen,« siger overvismanden.

Udflytningen af rådet betyder reelt, at 33 medarbejdere skal flyttes fra Amaliegade i indre København til Horsens.

Michael Svarer står dog ikke alene i sin kritik af udflytningen.

Mads Lundby Hansen, cheføkonom i den liberale tænketank Cepos, udtrykker også bekymring for den øgede afstand til Finansministereriet.

»Vismændene er afhængige af kunne tiltrække dygtige økonomer. København er det største økonom-faglige miljø i Danmark. Derfor er det naturligt at placere vismændene i København,« oplyser han i en pressemeddelelse.

Læs også