Finans

Facebooks tvillingefjender har tabt milliardbeløb på bitcoins seneste nedtur

Winklevoss-tvillingerne påstod at have fået idéen til Facebook. De seneste dage har de tabt stort på bitcoin-nedturen.

Her ses Winklevoss-tvillingerne, Cameron og Tyler, til en visning af filmen "The Social Network". Filmen handlede om Facebooks oprindelse. Foto: Evan Agostini/AP

Hvis de ægte Winklevoss-tvillinger har ligeså meget temperament, som det skildres i Hollywood-filmen "The Social Network", er der blevet smadret nogle genstande de seneste dage.

For tvillingernes kryptoformue er blevet barberet kraftigt i denne uge som følge af prisfaldet på bitcoins.

Winklevoss-tvillingerne ejer en stor del af de bitcoins, der er i omløb. Ifølge Bloomberg har den seneste tids nedtur for bitcoin kostet hver af tvillingerne et formuetab på omkring 450 mio. dollars. Det svarer til over 2,7 mia. kr.

Dermed har tvillingerne tabt retten til at kalde sig dollarmilliardærer. Formuen er nu på 739 mio. dollars, svarende til 4,5 mia. kr., til hver af dem.

Prisen på én bitcoin nåede i løbet af onsdag ned under 10.000 dollars, hvilket betød, at prisen var blevet halveret på under en måned.

Siden er bitcoin-prisen steget en smule, så den torsdag kl. 9.30 er på omkring 10.700 dollars.

Winklevoss-tvillingerne, der hedder Cameron og Tyler, var i 2008 med til OL i roning. Fire år forinden havde de sagsøgt Facebook og dets stifter, Mark Zuckerberg, for at have stjålet idéen til det populære sociale medie.

Tvillingerne havde nemlig lavet sit eget sociale medie kaldet ConnectU på Harvard for år tilbage. Dette sociale medie var Mark Zuckerberg med inde over, og tvillingerne påstod, at han lod sig inspirere lidt for meget af ConnectU til at skabe Facebook.

Søgsmålet endte med et forlig, hvor tvillingerne fik 65 mio. dollars, svarende til omkring 400 mio. kr., i erstatning.

Winklevoss-tvillingerne er kendt som nogle af de tidligste investorer i bitcoins og har lavet en række initiativer inden for kryptoverdenen, heriblandt en børs til handel af kryptovalutaer.

Læs også