Finans

Bitcoin kan falde 90 pct.: Wall Street-veteran forudser et »episk« krypto-krak

Kryptomarkedet vil blive ramt af et sammenbrud. Det er helt sikkert, hvis du spørger chefinvestoren og Wall Street-veteranen Peter Boockvar.

Ifølge Peter Boockvar kan bitcoin falde helt ned til 1.000 dollars. I øjeblikket handles den for over 11.000 dollars. Foto: Alain Pitton/NurPhoto/Sipa USASipa via AP Images

Der er bobletilstande i kryptoland. Det mener Wall Street-veteranen Peter Boockvar. Ifølge ham vil et »episk« krak ramme markedet for kryptovalutaer. Før eller siden.

Det skriver CNBC.

Ifølge chefinvestoren ved Bleakley Advisory Group er visse kryptovalutaer kæmpebobler, som luften allerede er ved at sive ud af. Han mener, at bitcoin er i fare for at falde 90 pct.

»Jeg ville ikke blive overrasket, hvis den i løbet af året falder ned til mellem 1.000-3.000 dollars,« sagde han i CNBC's program "Future Now."

Bitcoin kort fortalt
  • Bitcoin er verdens mest kendte og udbredte kryptovaluta, altså en slags digital møntfod, der ikke er styret af nogen bank eller nation, men som udfolder sig frit inden for de matematiske rammer, valutaen blev født med.
  • Teknologien bag hedder blockchain og er blevet et af tidens helt store buzzword. Finten med blockchain-teknologi er, at man gennem snedig brug af matematik og kryptografi kan låse transaktioner sammen og føre en fælles logbog, som alle deltagerne kan læse, men ingen kan lave om, når først en transaktion er gennemført. En ubrydelig kæde – deraf navnet blockchain.

Altså til det niveau, som bitcoin lå på i starten af 2017. I øjeblikket handles bitcoin til 11.853 dollars eller ca. 72.000 kroner. Da den lå på sit højeste, blev den solgt for 118.588 kr.

Peter Boockvar er ikke sikker på, om krakket vil komme som en stopklods, eller om det vil være et langsomt og stabilt fald. Men det kommer.

Peter Boockvar ser sammenbruddet i takt med, at renten stiger rundt om i verden. Han bebrejder centralbankerne, herunder den amerikanske centralbank Federal Reserve, for kryptovalutaernes optur på grund af deres simple pengepolitikker, der var designet til at lette effekterne af den finansielle krise.

»Man kan spørge sig selv, om der havde være kryptovalutaer, hvis vi aldrig havde hørt om kvantitative lempelser?« siger Peter Boockvar.

Når (ikke hvis) kryptomarkedet ifølge Peter Boockvar krakker, hævder han, at investorernes holdninger til risiko-aktiver vil ændre sig. Peter Boockvar ser, at det kan give rystelser på aktiemarkedet.

Men det vil være baseret på psyken hos investorerne. Ikke på noget der er grundlæggende galt med økonomien.

Bitcoin og andre kryptovalutaer har taget massive fald på det seneste som resultat af, at flere lande har varslet enten stramme regler eller forbud mod handel med kryptovalutaer.

Læs også