Finans
BREAKING

Sydkorea strammer garnet: Slut med at handle anonymt med kryptovaluta

I et forsøg på at stoppe virtuelle penge i at blive brugt til kriminelle formål vil Sydkorea forbyde brug af anonyme bankkonti til handel med digital valuta.

Sydkorea strammer reglerne på kryptomarkedet. Nu skal det være slut med at handle anonymt med digitale penge. Foto:  AP Photo/Kin Cheung

Sydkorea strammer reglerne på kryptovalutamarkedet. Nu skal det være slut med at handle anonymt med digitale penge.

Kryptovaluta er hurtigt er blevet allemandseje, og den manglende regulering bekymrer landets regering. Tirsdag meldte Sydkorea ud, at landet nu indfører nye regler på markedet for kryptovalutaer ved at indføre et forbud mod at benytte anonyme konti til kryptovalutahandel.

Forbuddet er designet til at stoppe virtuelle penge i at blive benyttet til hvidvaskning og andre kriminelle formål. Det træder i kraft fra den 30. januar, skriver Reuters.

Med forbuddet må kryptovalutahandlere i Sydkorea ikke længere sætte digitale penge ind på deres digitale pung, medmindre navnene på deres bankkonti passer med kontonavnet på kryptovalutabørsen.

Derfor skal valutahandlende identificere sig selv med deres reelle navne ved børsen og have disse navne valideret hos deres bank før d. 30. januar, hvis de fortsat vil handle med kryptovaluta.

Sydkorea er et af de største markeder for de store blockchainvalutaer som bitcoin og ethereum.

Ifølge webmediet CryptoCompare handles mere end 10 pct. af ethereum mod den sydkoreanske won, hvilket er den næststørste koncentration af lokal valuta efter dollar.

For bitcoins vedkommende er won-handelsandelen 5 pct. af alle bitcointransaktioner.

Forbuddet i Sydkorea kommer efter flere landes varslede forbud og stramninger. Indonesien har meldt ud, at man ikke anerkender kryptovalutaer som et lovligt betalingsmiddel.

Myndighederne i Kina er angiveligt også på vej med et indgreb. EU har, ligesom Sydkorea, varslet et nyt direktiv, der skal komme hvidvask via kryptovaluta til livs ved at gøre op med den anonymitet, der er forbundet med adskillige af de forskellige digitale valutaer.

Læs også