Finans

Ingen panik på handelsgulvet i Nordea efter mandagens historiske aktiekollaps

Reportage: På en dag, hvor Dow Jones noterede det største fald i point for en enkelt dag nogensinde og Novo Nordisk tabte 15 mia. i de første minutter af børsens åbning, sad 400 mand på Nordens største handelsgulv, som om intet var hændt.

Har man set Hollywoods portrættering af, hvordan livet på et handelsgulv er, vil man blive skuffet, når man går ind igennem dørene til Nordens største handelsgulv. 400 mand sidder i det 5.500 kvm. store rum, som ligger i midten af deres nye domicil i Ørestad. Men sad man og kiggede på Nordeas handelsgulv igennem en bevægelsesfølsom kikkert, havde det set ud som om, at der kun var en mand på arbejde.

Senior director for finansielle markeder og global makroøkonomi i Nordea, Niels From, iler hen over gulvet. Ikke fordi, at aktiemarkeder verden over viser røde tal, men fordi at samtlige medier er mødt op for at få en kommentar på, hvad kursnedturen betyder. Først to minutters live-interview med TV 2 News. Så fem med Børsen Play. Niels From peger på negative grafer som er udtryk for tab i milliardklassen, uden at børsmæglerne omkring ham så meget som kigger op fra deres skærme...

BRANCHENYT
Læs også