Serier

Medie: Hellerup Finans-selskaber konkurs

Forsøg på rekonstruktion af tidligere forvaltningsselskab og selskabet, der tidligere stod bag Lyngby Boldklub, er tirsdag endt med konkurs i stedet.

Stormvejr om Hellerup Finans
To af selskaberne i Hellerup Finans-koncernen er begæret konkurs. Foto: Jens Henrik Daugaard. Foto: Jens Henrik Daugaard

Efter en måneds intenst drama om skæbnen for fodboldklubben Lyngby endte med, at der kom nye ejere til, er den tidligere ejer nu gået konkurs.

Det står klart efter et møde i Sø- og Handelsretten, som Tipsbladet har overværet. Her begærede rekonstruktøren, advokat Lars Skanvig, det tidligere Hellerup Finans A/S konkurs.

Også koncernens tidligere forvaltningsselskab, der var et datterselskab til HF A/S, blev begæret konkurs.

Største kreditor i alle selskaberne er ifølge både Tipsbladet og de seneste regnskaber Skat. Ud fra revisorregistreringerne i de seneste regnskaber i koncernen kan ledelsen have pådraget sig ansvar ved løbende at have betalt skat forkert, og myndigheden har på den konto krævet godt 7 mio. kr.

Moderselskabet i HF-koncernen, det tidligere Hellerup Finans Holding, er ifølge de seneste registreringer også alvorligt økonomisk trængt, men dog ikke hverken under rekonstruktion eller konkurs.

Der er solgt aktier til en række investorer for over 100 mio. kr. fra netop holdingselskabet i de senere år, men om der nogle reelle værdier tilbage i koncernen ud over medarbejderne står nu uklart. Ifølge de seneste oplysninger forsøger det tidligere HF Holding - i dag YVC Holding - for indeværende at rejse ny kapital.

Finans forsøger at få en kommentar fra Hellerup Finans-topfigur Torben Jensen, der i retten ikke ønskede at tale med Tipsbladet.

Læs også