Finans

Eldirektør kommer til svinge pisken over forsikringsgigant

Jørgen Huno Rasmussen er fortid som formand i TryghedsGruppen, der er hovedaktionær i Tryg-koncernen. Ny formand er Jesper Hjulmand, der til daglig er topchef i energikæmpen Seas-NVE.

TryghedsGruppen, der ejer 60 pct. af Tryg-koncernen, har fået ny formand. Foto: Philip Davali. Foto: Philip Davali

Der er skiftedag på formandsposten i TryghedsGruppen, som sidder på 60 pct. af aktierne i forsikringsgiganten Tryg.

Efter fem år benyttede erhvervsmanden Jørgen Huno Rasmussen tirsdagens repræsentantskabsmøde i TryghedsGruppen til at stoppe som formand. Ny formand er Jesper Hjulmand, der til daglig er adm. direktør i Danmarks største kundeejede energikoncern Seas-NVE.

»Jeg er glad for repræsentantskabets tillidserklæring. TryghedsGruppen har under Jørgen Huno Rasmussens formandsperiode nået mange store mål gennem et solidt ejerskab af Tryg A/S , en bonusordning til medlemmerne af TryghedsGruppen samtidig med en styrket almennyttig rolle gennem TrygFonden,« siger Jesper Hjulmand ovenpå valget som ny formand.

Bonusordning
  • TryghedsGruppen, der ejer 60 pct. af Tryg, indførte i 2016 et bonusprogram.
  • I 2016 og 2017 modtog danske forsikringskunder en kontant bonus på 8 pct. af den betalte præmie.
  • I 2017 blev der samlet udbetalt omkring 700 mio. kr. til de ca. 850.000 danske Tryg-kunder.
  • Tryg-ledelsen forventer, at der også vil blive udbetalt bonus i 2018.
  • Hvor stor bonusbetaling, der bliver tale om, er endnu ikke fastlagt af TryghedsGruppen.

Det var ventet, at Jørgen Huno Rasmussen ville trække sig, idet han tillige har bebudet, at han trækker sig som formand for bestyrelsen i Tryg, når den danske forsikringskæmpe på fredag afvikler årets ordinære generalforsamling.

Derfor er der ingen dramatik i skiftet, og Jesper Hjulmand, der har siddet i TryghedsGruppens bestyrelse siden 2008 og siden 2010 også i Tryg-bestyrelsen, har da også allerede en programerklæring parat.

»Vi har senest vedtaget en medlemsstrategi, som skal knytte medlemmerne tættere til TryghedsGruppen. Vi oplevede i februar rekorder for antal opstillede kandidater og i stemmeprocenten til repræsentantskabsvalget i Region Midtjylland, og interessen for at deltage i TryghedsGruppens arbejde er klart stigende. Så det bliver en af mine væsentligste prioriteringer at bakke op om den positive interesse fra medlemmerne,« siger Jesper Hjulmand.

Via sit ejerskab af 60 pct. af Tryg-aktierne sidder TryghedsGruppen på en formue på knap 26,5 mia. kr. baseret på den pris på 146 kr. for en Tryg-aktie.

BRANCHENYT
Læs også