Danske Banks investeringsløsning June slår de fleste konkurrenter i afkast

Nye tal fra analysehuset Morningstar viser, at investeringsløsningen June har givet danskerne et afkast, som er bedre end hos de fleste konkurrenter.

Danske Banks investeringsløsning June klarer sig godt i sammenligning med konkurrenterne. Foto: PR

På nogle områder er afkastet blandt de bedste i Europa. Og på andre er det "blot" bedre end gennemsnittet.

Det er afkastet i Danske Banks investeringsplatform June, vi taler om, og nye tal fra analysehuset Morningstar viser, at de forskellige investeringsfonde i June har været dygtige til at skaffe kunderne et afkast siden fødslen den 4. maj sidste år.

»Alle fonde i June har klaret sig bedre end deres gennemsnitlige konkurrenter. Jeg tøver derfor ikke med at konkludere, at June er kommet godt fra start,« siger Nikolaj Holdt Mikkelsen, chefanalytiker i Morningstar.

Ved at benytte June kan helt almindelige danskere investere deres sparepenge enten ved at sætte et beløb ind på en June-konto en gang om måneden, eller ved på én gang at overføre et beløb.

June har fem forskellige fonde, som afspejler fem forskellige risici og dermed passer til forskellige investeringsbehov. Hver fond investerer i en masse billige såkaldte indeksfonde, som hver især afspejler en lang række virksomheder, lande og sektorer.

Den næstmindst risikable fond hedder June Moderate og har givet et afkast på 1,65 pct. det seneste år, og selvom det måske ikke lyder prangende, befinder afkastet sig faktisk i den bedste tredjedel i Europa i sin kategori.

Den mest risikable fond med navnet June Opportunity har givet et afkast på 4,7 pct., hvilket er bedre end gennemsnittet i Europa i kategorien.

Hvis man kun kigger på afkastet det seneste halve år, har June endda klaret sig endnu bedre.

»Afkastet isoleret set og i forhold til konkurrenterne er kun blevet bedre de seneste seks måneder, og min forventning er, at June med tiden vil få en stadig større sandsynlighed for at give et fornuftigt afkast også set i forhold til konkurrenterne, fordi produktet er billigere. Det bliver konverteret til et højere afkast og vil blive mere udtalt med tiden,« siger Nikolaj Holdt Mikkelsen.

Danske Bank er glad for, at June har givet kunderne et fornuftigt afkast.

»Det er vi ganske godt tilfredse med. June er sat op som et alternativ til en opsparingskonto. Det er ikke en high risk-investering, men en løsning til den almene bruger, som skal sikre, at man kan sove trygt om natten,« siger Jakob Beck Thomsen, produktchef på June.

Danske Bank oplyser, at 15.000 danskere har tilmeldt sig June - heraf er ca. 13.000 aktive og har investeret i alt 343 mio. kr. gennem June.

BRANCHENYT
Læs også