Finans

Finsk finanstilsyn giver Nordea bøde i millionklassen

Nordea har fået en stor bøde i Finland for ikke at indberette transaktioner rettidigt. Det oplyser Nordea.

Foto: Torben Stroyer.

Nordea har været på kant med reglerne i Finland og er blevet pålagt en større bøde af det finske finanstilsyn. Det skriver Nordea via fondsbørsen.

- Som følge af en enkeltstående programmeringsfejl indberettede Nordea ikke obligatoriske oplysninger om et begrænset antal transaktioner rettidigt i 2016, skriver Nordea via fondsbørsen.

- Fejlen blev rettet, og det finske finanstilsyn modtog de manglende indberetninger i 2016. Ingen kunder er blevet påvirket.

Bøden lyder på 400.000 euro eller tre millioner danske kroner.

- Nordea tager det meget alvorligt at indberette transaktionsoplysninger korrekt og reagerede med det samme, da de manglende indberetninger blev konstateret.

- Sagen er blevet håndteret i godt samarbejde med det finske finanstilsyn, skriver Nordea.

I et mailsvar fortæller Nordea i Finland, at der er tale om transaktioner med aktier eller finansielle instrumenter, der giver ret til aktier.

- Det drejer sig om i alt 1.759.774 transaktioner med finansielle instrumenter svarende til omkring 11 procent af det samlede antal af bankens transaktioner, som banken har pligt til at indberette, skriver Nordea Finland.

Nordea oplyser der ud over, at indberetningspligten og bøden ikke har noget at gøre med lovgivning eller regulering, der skal forhindre hvidvask af penge.

Banken har ingen kommentarer til bødens størrelse.

Læs også
Top job