Finans

Investorer sender både Landbobank og Jyske Bank op på købsplan

Efter at al handel på fondsbørsen har været lukket indtil kl. 14 i dag, så reagerer markedet nu på Ringkjøbing Landbobanks plan om at overtage Nordjyske Bank ved at sende aktien op. Stærkere endnu står dog Jyske Bank, der slipper for at købe Nordjyske Bank, hvis planen går igennem.

Ringkjøbing Landbobank Foto: Ringkjøbing Landbobank.

Win-win-win?

Det er sjældent, at alle parter i en handel kan føle sig som vindere. Men det er umiddelbart aktiemarkedets dom over Ringkjøbing Landbobanks bud på Nordjyske Bank, der ganske vist er lavere end Jyske Banks - men noget mere velkomment.

Alle tre bankaktier stiger nemlig umiddelbart efter markedet er genåbnet. En brandalarm i et svensk datacenter hos Nasdaq har holdt aktiehandlen lukket siden den tidlige formiddag, så investorerne har haft god tid til at overveje konsekvenserne for de tre banker.

Ringkjøbing Landbobank-aktien stiger med 1,1 pct. kl. 14.15 - fem minutter efter markedets genåbning. Nordjyske Bank-aktien går op med 1,3 pct. til kurs 187,5 og rammer dermed budkursen fra Ringkjøbing. Jyske Bank-aktien stiger med 1,6 pct., og får altså umiddelbart den bedste dom af de tre banker fra markedet.

Det skyldes formentlig, at Jyske Banks bedste exit-scenarie fra forsøget på at købe Nordjyske Bank ifølge mange markedsobservatører hele tiden har været, at en anden køber dukkede op og sendte kontanter til Jyske Bank i stedet.

Og selv om Ringkjøbing Landbobanks tilbud hovedsagligt består af aktier i banken, så står Jyske Bank nemlig efterfølgende til at kunne afhænde deres Landbobank-aktier til et konsortium anført af Nykredit.

Med Ringkjøbing-overtagelsen af Nordjyske kan Nykredit nemlig samtidig beholde begge banker i Totalkredit-samarbejdet, i stedet for at tabe Nordjyske Bank til realkredit-konkurrenterne i Jyske Bank.

Læs også
Top job