Finans

Nyt milliardbud skærper kampen om tv-selskabet Sky

Comcast har budt 190 mia. kr. for tv-selskabet Sky, som Fox også forsøger at få fingre i.

Sky har blandt andet rettighederne til den engelske Premier League i fodbold - her fra kampen hvor årets spiller i ligaen, Mohamed Salah, scorer for Liverpool mod Crystal Palace i sidste måned. Foto: AP/Alastair Grant.

Den amerikanske kabel tv-gigant Comcast har nu officielt kastet sig ind i kampen om det britiske tv-selskab Sky.

Ifølge flere medier herunder BBC, CNN og Financial Times har Comcast onsdag budt 190 mia. kr. for Sky, som blandt andet har rettighederne til den engelske Premier League i Fodbold.

I februar annoncerede den amerikanske gigant intentioner om at fremsætte et sådant bud.

Dermed overgår Comcast det bud, som Rubert Murdoch's 21st Century Fox har fremsat på Sky med ca. 26 mia. kr. Det kan ifølge en analytiker blive startskuddet til en budkrig, som vil være en stor fordel for Sky's aktionærer.

Sky's bestyrelse har ifølge BBC tilbagekaldt sin anbefaling om et salg til Fox efter det officielle bud fra Comcast.

»Vi har længe ment, at Sky er en fremragende virksomhed som passer perfekt med Comcast. Sky har en stærk forretning, en fremragende kundeloyalitet og et værdifuldt brand,« siger adm. direktør Brian Roberts fra Comcast.

I en udtalelse fastslår Fox, at selskabet fastholder sit bud og »overvejer sine muligheder«. Fox sidder allerede på en aktiepost på 39 pct. i Sky.

Opkøbskampen kompliceres yderligere af, at Disney sidste år forsøgte at overtage Fox og aktieposten i Sky for 320 mia. kr.

Comcast og Disney har den udfordring, at de amerikanske forbrugere bruger mindre tid på kabel-tv og mere tid online. Derfor ønsker selskaberne at udvide deres forretninger.

Comcasts' bud svarer til 12,5 pund pr. aktie i Sky, mens Rupert Murdoch og Fox har budt 10,75 pund pr. aktie.

Ifølge New York Times er Fox' bud på Sky - som blev fremsat sidst i 2016 - løbet ind i problemer hos de britiske konkurrencemyndigheder, som er bekymret for, om Rupert Murdoch vil få for stor kontrol med landets nyhedsmedier. Han ejer blandt andet aviserne The Times of London og The Sun og vil med et opkøb af Sky også komme til at sidde på 24timers nyhedskanalen Sky News.

BRANCHENYT
Læs også