Finans

Køb sommerhus om vinteren - så meget sparer du

Finans forklarer: Der er 300 kr. pr. kvadratmeter at spare ved at købe sommerhus i januar frem for i juni.

Det er fristende at købe sommerhus, når det er sommer, men det kan bedst betale sig at gøre det om vinteren. Foto: EDC Ole Bo

Solen skinner, og det er fristende at sidde derhjemme i lejligheden med et glas rosévin i hånden og kigge på sommerhuse på Boligsiden.dk eller Boliga.dk.

Det er dog en god idé at blive siddende og nøjes med at lade sig inspirere, for det kan ikke betale sig at købe sommerhuse netop nu.

En ny analyse fra Spar Nord på baggrund af de seneste fem års tal for det gennemsnitlige afslag pr. kvadratmeter for sommerhussalg viser nemlig, at en køber typisk sparer 300 kr. pr. kvadratmeter ved at skrive under på købskontrakten i januar frem for i juni.

»Kan man holde hovedet koldt og vente med at foretage købet til vintermånederne, er der betydelige penge at spare. Tager man eksempelvis udgangspunkt i et sommerhus på 100 kvadratmeter, kan køber i gennemsnit få 30.000 kroner mere i afslag ved at udsætte handlen fra juni til januar. Og det er penge, man i stedet kan bruge på at renovere sommerhuset, så det i højere grad matcher ønsker og behov,« siger Jens Nyholm, cheføkonom i Spar Nord.

De seneste år er prisnedslaget ved køb af sommerhuse blevet mindre. Det skyldes bl.a. den lave rente, faldende arbejdsløshed, en forbedret privatøkonomi, samt at politikerne sidste år åbnede op for, at danskerne kan finansiere sommerhuskøbet med et realkreditlån, der fylder 75 pct. af købssummen frem for 60 pct.

Læs også
Top job