Finans

Dansker handler med familie og venners aktier: Henter nyt millionafkast

Jackson Familieinvest har siden 2008 slået verdensindekset. I 2017 blev der føjet til formuen.

Thorleif Jackson er egentlig uddannet ingeniør, men er i dag et kendt navn i investorkredse i Danmark. Foto: Kenneth Lysbjerg Koustrup

2017 var et godt år for Thorleif Jackson. Han står i spidsen for investeringsselskabet Jackson Familieinvest, og i løbet af året vred han endnu et millionafkast ud af aktiemarkedet og sendte det i retning af de 178 aktionærer i selskabet.

Jackson Familieinvest kom ud af 2017 med et resultat efter skat på næsten 50 mio. kr. Aktionærerne i selskabet fik et afkast på 13,5 pct. og formuen nåede op på mere end 380 mio. kr.

Thorleif Jackson
Thorleif Jackson er stifter af og porteføljeforvalter i Jackson Familieinvest:
  • Uddannet civilingeniør
  • Har levet som aktiehandler siden 2006
  • Jackson Familieinvest blev stiftet i 2007, og den første investering blev foretaget i 2008
  • Jackson Familieinvest har i dag 178 investorer
  • Han er søn af forretningsmanden Ross Jackson, der flyttede til Danmark fra Canada i 1964

Dermed har investeringerne i Jackson Familieinvest igen levet op til målsætningen. Den er at slå verdensindekset MSCI World. Verdensindekset steg i 2017 med 7,7 pct., og dermed har Jackson Familieinvest slået sit benchmark med 5,8 pct. i det forgangne år.

Det var også tilfældet i 2016, og selv om der har været flere år, hvor afkastet i Jackson Familieinvest har haltet efter verdensindekset, har investeringsselskabet klaret sig bedre end det globale aktieindeks, hvis man måler siden de første investeringer blev foretaget tilbage i 2008.

»Fra begyndelsen havde vi en målsætning om at lave et absolut afkast på 20 pct. om året, og at vi skulle slå markedet med 10 pct. om året. Det kunne vi ikke, så det har været lidt skuffende. Det var også meget ambitiøst og lidt urealistisk, så nu har vi reduceret målet til 10-15 pct. i afkast om året,« har Thorleif Jackson tidligere udtalt i et interview med Finans.

Thorleif Jackson er oprindeligt uddannet civilingeniør, men i 2006 valgte han at gøre sin hobby som aktiehandler til sit professionelle virke. Og han er ikke noget ukendt navn i investorkredse.

For selv om Jackson Familieinvest kun er for familien, venner og venners venner med en investerbar formue på mindst 750.000 kr., vil navnet ringe en klokke hos private investorer.

I en årrække har han skrevet om aktier for Dansk Aktionærforening, og hos børsmægleren Nordnet har man siden 2005 kunnet følge med i hans investeringer i realtid.

Thorleif Jacksons store forbillede er Warren Buffett, og investeringsstrategien er klar.

»Vi forsøger at investere i branchevindere. De selskaber, der har de bedste historiske resultater inden for deres branche. Høje overskudsgrader, lav gæld og virksomheder, som returnerer en stor del af pengene til aktionærerne. Den type selskaber plejer at levere gode afkast. Men det er svært at finde branchevindere og svært at time, hvornår man skal købe og sælge dem,« har Thorleif Jackson tidligere forklaret.

BRANCHENYT
Læs også