Finans

Saxo Bank anker opsigtsvækkende dom - vil i Højesteret

Saxo Bank har valgt at anke den dom, som Østre Landsret afsagde for to uger siden.

Saxo Bank vil gå hele vejen til Højesteret i sag om schweizerfranc. Foto: PR

Saxo Bank vil ikke acceptere den dom, som Østre Landsret afsagde for to uger siden. Derfor har investeringsbanken anket sagen til Højesteret. Det skriver Berlingske Business.

Sagen stammer fra januar 2015 og handler om, at Saxo Bank gik tilbage og ændrede priser på handler med en kunde, efter at handlerne var gennemført. Handlerne, som blev foretaget i valutakrydset mellem euro og schweizerfranc, skete nemlig i umiddelbar forlængelse af schweizerfrancens pludselige og meget voldsomme stigning.

Den schweiziske centralbank meldte ud, at den ikke ville holde hånden under landets valuta, og det fik schweizerfrancen til at brage i vejret med 39 pct. over for euro. En stigning, der kostede spekulanter og investorer mange millioner kroner.

Den 30. maj slog Østre Landsret så fast, at Saxo Bank ikke havde ret til at ændre handelskurser bagudrettet. Isoleret set ville den tabte sag blot koste Saxo Bank 1,5 mio. kr. Men udfaldet kan få stor indflydelse alligevel, fordi en række andre kunder kan kræve samme erstatning.

»Det er første gang, at der har været en af disse sager for Landsretten, og nu vinder kunden så. Jeg tror, det åbner op for et hvepsebo af sager for Saxo Bank,« sagde Carsten Tanggaard, professor i finansiering ved Aarhus Universitet, til Berlingske i forbindelse med dommen.

Landsrettens kendelse var opsigtsvækkende og kom som en overraskelse for mange, fordi Sø- og Handelsretten tidligere havde givet Saxo Bank medhold i lignende sager.

Læs også
Top job