Finans

Danmarksmesteren i aktier tjener millioner - gav sine ansatte bonus

Den danske stjerneforvalter Michael Voss øger formuen med hjælp fra ganske få ansatte. Han er blandt de bedste investorer i verden.

Michael Voss har siden 1992 stået i spidsen for Fundamental Invest. Foto: Thomas Emil Sørensen.

En af Danmarks mest succesrige og anerkendte aktieforvaltere, Michael Voss, kan igen lægge millioner til den formue, som han har opbygget på at forvalte tusindvis af danskeres penge.

I 2017 tjente Michael Voss 43 mio. kr. gennem Fundamental Fondsmæglerselskab, som han siden 1992 har stået i spidsen for.

Dermed har Michael Voss’ investeringsforening de seneste fem år haft et samlet overskud på 180 mio. kr. I samme periode har han skaffet nogle af de højeste afkast i verden til sine kunder.

»Resultat anses for at være meget tilfredsstillende,« skriver Michael Voss i det nye regnskab for Fundamental.

Michael Voss nævner også, at der i forbindelse med selskabets 25-års jubilæum blev udbetalt bonus til samtlige ansatte - der er tre af slagsen.

Hvor meget de ansatte fik fremgår ikke, men selskabets lønudgifter steg med lidt over 1 mio. kr.

Michael Voss er den uoficielle Danmarksmester i aktier. Han er bredt anerkendt for sine evner til at skaffe investorer tårnhøje afkast - og det endda med en strategi, der på mange måder gør oprør med en række vedtagne sandheder om aktier.

F.eks. investerer Michael Voss kun i danske aktier, selvom det går imod teorien om at sprede sin risiko.

“The trend is your friend” har gennem historien vist sig umådelig holdbar, og som investor er opgaven såvel at erkende, når markedet har en fast trend, samt at se eller fornemme trendvendingen hurtigst muligt.

Michael Voss om sin investeringsfilosofi.

I 2013 blev Michael Voss kåret til verdens bedste kapitalforvalter med et afkast på 83 pct., selvom han blot havde halvanden medarbejder og en kat på kontoret.

To år efter gentog han bedriften med et afkast på 55 pct.

Blå bog: Michael Voss
  • Født i 1955. Vokset op på Østerbro i København.
  • Blev i 1987 ansat i vekselererfirmaet Erik Møllers Efterfølgere, men blev fyret som aktiechef tre måneder efter, at Interbank overtog vekselererfirmaet.
  • Stiftede i 1992 Fundamental Fondsmæglerselskab, som plejer formuerne for private kunder.

I 2017 måtte Michael Voss og hans kunder i Fundamental Invest imidlertid nøjes med et afkast på 5,1 pct. Det var lavere end året før.

Til gengæld topper den danske stjerneinvestor stadig Morningstars liste over de 16.000 fonde globalt, der over de seneste fem år har genereret de højeste afkast.

Michael Voss ejer Fundamental Fondsmæglerselskab gennem selskabet Fundamental ApS. Den samlede egenkapital i de to selskaber er på 350 mio. kr.

Læs også
Top job