Serier
0

Danske Banks hvidvaskbøde kan lande mellem 2 og 30 mia. kr.

Danske Bank-aktien har allerede tabt mere i værdi, end hvad banken ville komme til at stå over for i bøde, lyder det fra analytikere.

Hvidvask i Danske Bank

Sagen om Danske Banks hvidvaskning i Estland kan komme til at koste landets største bank alt fra 2 mia. kr. og op til 30 mia. kr.

Det er i hvert fald vurderingen hos fem analytikere, som Bloomberg News har talt med, efter at der for nylig er kommet nyt frem i sagen.

Blandt de fem analytikeres estimater lander gennemsnittet for en potentiel bøde på 4,3 mia. kr., skriver Bloomberg News. Ud af de fem analytikere er der imidlertid to af dem, som også ser en mulighed for, at Danske Bank ender med at slippe for en bøde.

Uanset hvad har Danske Bank-aktien allerede tabt mere i værdi, end hvad banken ville komme til at stå over for i bøde, hvis man tager udgangspunkt i det højeste bud blandt analytikerne. Danske Bank har således tabt omkring en femtedel af sin værdi - eller godt og vel 50 mia. kr. - i løbet af indeværende år, hvor sagen om hvidvaskning i Estland har taget stor fokus.

Onsdag i sidste uge kunne Berlingske Business, som i første omgang afslørede Danske Banks hvidvaskning af penge, fortælle, at hvidvasksagen i bankens estiske filial kan være langt større end hidtil antaget.

Ifølge avisen er der information om suspekte pengestrømme for nye 28 mia. kr., hvilket bringer det samlede beløb af potentielt hvidvaskede penge op på mindst 53 mia. kr.

Danske Bank er i øjeblikket i gang med en intern undersøgelse, hvorfra resultatet ventes i september.

BRANCHENYT
Læs også