Serier

Estiske myndigheder efterforsker Danske Banks hvidvasksag - hvidvaskjæger venter stadig på samme melding fra dansk politi

Danske Bank vil samarbejde fuldt ud med myndighederne, som i Estland har åbnet efterforskning af hvidvasksagen efter Bill Browders politianmeldelse af bl.a. 26 tidligere Danske Bank-medarbejdere.

Hvidvask i Danske Bank
Estiske myndigheder er i gang med at efterforske ulovligheder i Danske Bank Estland i forbindelse med hvidvaskskandalen. Foto: Mads Nissen.

Den estiske statsanklager har igangsat en strafferetlig efterforskning af den hvidvask, der angiveligt er sket gennem Danske Banks estiske filial. Det bekræfter anklagemyndigheden i en e-mail til Finans.

Det sker efter, at hvidvaskjæger og investor Bill Browder i sidste uge politianmeldte 26 personer i forbindelse med hvidvasksagen i Danske Bank. Browder og folkene i hans kapitalfond Hermitage Capital har nemlig sendt myndighederne en række dokumenter, som nu altså leder til en efterforskning, forklarer en presserådgiver fra statsanklagerens kontor i en e-mail. ..

Læs også
Top job