Serier

For 10 år siden forhandlede Bødskov redningspakker til bankerne – nu vil han stramme op i kamp mod hvidvask og skattely

Socialdemokratiets retsordfører, Morten Bødskov, er skuffet over bankerne og deres manglende opmærksomhed på kriminel adfærd. Derfor vil han nu have strammet reglerne endnu mere op.

Hvidvask i Danske Bank
Socialdemokratiets retsordfører, Morten Bødskov, er rystet over bankernes opførsel, efter at politikerne oven på finanskrisen med skatteydernes penge i ryggen spændte et sikkerhedsnet under dem. Arkivfoto: Mikkel Tariq Khan Foto: Mikkel Tariq Khan.

For snart 10 år siden sad Socialdemokratiets daværende finansordfører, Morten Bødskov, og forhandlede redningspakker til den danske finanssektor, sendt til tælling af den globale finanskrise. På få måneder var optur vendt til nedtur, og de første banker var krakket. Først Roskilde Bank. Dernæst Bonusbanken. Politikerne måtte gribe ind. Det var voldsomt, husker Morten Bødskov i dag.

»Det er sin sag at bede de danske skatteydere garantere 4.200 mia. kr. til den samlede finanssektor. Det er en stor opgave og noget, som vi forhåbentlig aldrig kommer til igen,« siger Morten Bødskov, der i dag er formand for Folketingets erhvervsudvalg og retsordfører for Socialdemokratiet...

BRANCHENYT
Læs også