Finans

Bankerne mødes for at diskutere kriseramt landbrug

500 landmænd er i fare for konkurs efter sommerens tørke. Samlet skylder landbruget op mod 350 mia. kr.

Finans Danmark, der er brancheorganisation for landets banker og realkreditselskaber, mødes nu for at drøfte de problemer, som landbruget står i efter sommerens massive tørke.

Mandag morgen mødes bestyrelsen i Finans Danmark til et ekstraordinært møde for at drøfte situationen. Det skriver formand for Finans Danmark, Michael Rasmussen, i en kommentar.

Men Finans Danmark afviser spekulationer om, at bankerne vil kræve lempeligere tilsynsregler fra Finanstilsynet i en periode, mod at bankerne til gengæld udskyder betalingsfristerne for landmændenes lån. Sådan lød det på TV 2 News fredag formiddag.

»Det er ikke et krav eller ønske, der kommer fra vores organisation,« oplyser Stine Luise Hansen, pressechef i Finans Danmark, til Finans.

Nye analyser fra erhvervets landbrugets rådgivningscenter, Seges, viser, at omkring 500 heltidsbedrifter har lidt så store tab, at deres økonomi har taget alvorlig skade og vil være sårbar eller decideret uholdbar, selv når konjunkturerne for erhvervet på et tidspunkt har normaliseret sig.

Erhvervets egne økonomer betegner nu situationen som en »tusindårskrise«.

Læs også
Top job